کشت گلخانه, مطالب

محبوب ترین محصولات گلخانه ای

صرفه جویی نسبتا خوب در مصرف آب افزایش تولید در واحد سطح تولید بیش از یک محصول در طول یک سال افزایش کیفیت محصولات استفاده از اراضی غیر قابل کشت با سیستم هیدروپونیک اشتغال زایی بیشتر در واحد سطح محبوب ترین محصولات گلخانه ای - خیار گلخانه ای - گوجه گلخانه ای – فلفل دلمه ای گلخانه ای

(محبوب ترین محصولات گلخانه ای – خیار گلخانه ای – گوجه گلخانه ایفلفل دلمه ای گلخانه ای)

محبوب ترین محصولات گلخانه ای

گلخانه ها به فضای محدودی گفته می شود که توانایی کنترل شرایط محیطی را برای رشد و نمو گیاهان از نواحی مختلف را در طی فصول مختلف سال را داشته باشد. از محبوب ترین محصولات گلخانه ای می توان به انواع سبزیجات و صیفی جات اشاره کرد.

گلخانه ها بر حسب نوع مصالح ساختمانی به دو دسته طبقه بندی می شود:
  • ثابت
  • متحرک
از مواردی که در احداث گلخانه باید به آن توجه کرد:
  • محل احداث گلخانه
  • راه های حمل و نقل
  • نوع سوخت مصرفی در آن
  • دسترسی به منابع آب با کیفیت و کمیت مناسب
  • شدت نور

انواع روش های آبیاری در گلخانه ها:

  • آبیاری سطحی
  • آبیاری بارانی
  • آبیاری قطره ای

انواع پوشش های گلخانه ها:

  • پوشش شیشه ای
  • پوشش پلاستیکی
عوامل محیطی مناسب در گلخانه ها شامل موارد زیر می باشد:
  • بافت خاک
  • phمناسب
  • EC مناسب
  • نور کافی
  • دمای مطلوب
  • آب
  • رطوبت مناسب
از مزایای کشت گلخانه ای می توان به موارد زیر اشاره کرد:
  • صرفه جویی نسبتا خوب در مصرف آب
  • افزایش تولید در واحد سطح
  • تولید بیش از یک محصول در طول یک سال
  • افزایش کیفیت محصولات
  • استفاده از اراضی غیر قابل کشت با سیستم هیدروپونیک
  • اشتغال زایی بیشتر در واحد سطح
  • امکان استفاده از تکنیک های جدید کشاورزی مانند کشت طبقاتی

از محبوب ترین محصولات گلخانه ای که سود نسبتا خوبی نیز به همرا دارد می توان به انواع صیفی جات مانند خیار، گوجه و فلفل دلمه ای اشاره کرد.

خیار گلخانه ای

خیار گیاهی تک پایه است و گل های آن تک جنس می باشد. در سالهای اخیر هیبریدهای ماده زای پارتنوکارپ تولید شده است که میوه های آنها از طریق پارتنوکارپی به وجود می آید. بوته ی خیار پارتنوکارپ نیازی به گرده افشانی نداشته و ژنتیک گیاه ماده زاست و همان طور که گل می دهد، میوه هم می دهند.

از مزایای خیار پارتنوکارپ می توان به موارد زیر اشاره کرد:
  • عدم نیاز به گرده افشانی
  • بدون بذر بوده و رشد یکنواختی دارند
  • عملکرد بالا با استفاده از فضای عمودی گلخانه
  • استفاده از ارقام پیش رس و دیر رس با توجه به اهداف تولیدی
  • تولید میوه های صاف و خوش رنگ و یک اندازه از نظر قطر
  • باردهی طولانی مدت که بیش از ۴ ماه به طول می انجامد
  • استفاده از نیروی کارگری به صورت بهینه

بوته های خیار گلخانه ای که اصلاح شده اند بوته هایی هستند که فقط عامل ژنتیکی ماده زایی را دارند و تمام گل ها، گل ماده اند و گل نر ندارند. بنابراین در کنار این ارقام بایستی ارقام معمولی نیز کشت شود تا گرده افشانی گلهای ماده صورت گیرد. این ارقام در فضای آزاد کشت می شود.

در ایران معمولاً در یکی از تاریخ های زیر می توانیم کاشت خیار را انجام دهیم:
  • تولید محصول زودرس بهاره (شروع بذر گیری از اواخر آبان تا اواخر آذر)
  • تولید محصول دیررس بهاره
  • تولید محصول پاییزه
کشت خیار به دو صورت امکان پذیر است:
  • کشت مستقیم
  • کشت غیر مستقیم (از طریق خزانه)

گوجه گلخانه ای

کشت گوجه‌ فرنگی در گلخانه می‌تواند به صورت مستقیم بذر یا نشائی باشد. بذر گوجه فرنگی را بر اساس نحوه مصرف آن می‌توان تقسیم بندی نمود زیرا این میوه را به صورت تازه خوری، رب، سس یا کنسرو می‌توان مصرف نمود. به همین منظور اولین تقسیم بندی بر اساس تازه خوری و صنعتی می‌باشد. در حال حاضر در ایران برای کشت گوجه فرنگی در گلخانه تنها از ارقام تازه خوری استفاده می‌شود.

تشکيل ميوه در بوته گوجه فرنگی تابع چند عامل است که در يکديگر تاثير متقابل دارند . اين عوامل عبارتند از:
  • مواد غذايی
  • درجه حرارت
  • طول مدت روز

از طرف ديگر تلقيح در گلهای گوجه فرنگی بسيار دشوار بوده، رطوبت زياد هوا و يا ريزش آب روی گلها در هنگام تلقيح ميزان ميوه دهی را به شدت پايين می آورد.

تقسیم بندی گوجه گلخانه ای بر اساس همرسی:
  • همرس
  • غیر همرس
  • بینابین

فلفل دلمه ای گلخانه ای

فلفل دلمه ای گلخانه ای یکی از محبوب ترین محصولات گلخانه ای است که در شرایط گلخانه ای می تواند به خوبی رشد کند. فلفل هایی که رشد آهسته ای دارند میوه بیشتری نسبت به دیگر محصولات گلخانه ای مانند گوجه، خیار و بادمجان و … دارند. گلخانه های با فن آوری مدرن، از حرارت زیاد و کنترل گسترده بر شرایط آب و هوایی برای بهینه سازی محیط رشد استفاده می کنند. در چنین شرایطی فلفل با سرعت و بازده بالا رشد می کند. در محیط گلخانه از گونه های فلفل که تولید بیشتری دارند برای تولید میوه بیشتر در فواصل بلند مدت استفاده می شود. دو یا چهار ساقه فلفل هرس می شود و برای رشد عمودی استفاده از داربست بهترین راه حل است.

تقسیم بندی انواع فلفل بر اساس رنگ میوه:
  • قرمز
  • زرد
  • نارنجی
  • سبز
نیاز رشد برای کشت فلفل:
  • نور
  • دما
  • رطوبت
  • خاک
  • تغذیه
از آفات و بیماری های فلفل دلمه ای می توان به موارد زیر اشاره کرد:
  • سفیدک پودری
  • لکه موجی
  • کپک خاکستری
  • کرم برگخوار

(محبوب ترین محصولات گلخانه ای – خیار گلخانه ای – گوجه گلخانه ایفلفل دلمه ای گلخانه ای)


(فروشگاه آنلاین بهرویش همیار کشاورزان)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده + 6 =