بذور کشاورزی, مطالب

هویج رین سید

هیبرید و سیلندری • نسبتا زودرس • ریشه سالم، صاف و کشیده • برگ ها دارای رشد عمودی هستند که عملیات برداشت مکانیزه را تسهیل می نماید. • اندازه مناسب به طول 17 - 21 سانتی متر • دارای رنگ نارنجی تیره • پوست صاف و یکدست • دارای عملکرد بالا هویج رین سید - هویج نانتس - Bolting

(هویج رین سیدهویج نانتسBolting)

هویج نانتس

بذور هویج دارای تیپ های ظاهری متفاوتی هستند:
هویج نانتس یا سیلندری
• هویج مخروطی
میوه های هویج نانتس یا سیلندری استوانه ای شکل هستند و قسمت سر و انتهای میوه یک اندازه قطر دارند.
هویج های مخروطی قسمت انتهایی میوه نسبت به قسمت سر میوه دارای قطر بیشتری هستند.
هویج نانتس در چندین سال گذشته به بازار کشاورزی معرفی شدند و در مقایسه با سایر تیپ های هویج از بازار پسندی بهتر و بیشتری برخوردار می باشد.

هویج رین سید دارای مشخصات ذیل می باشد:

• هیبرید و سیلندری
• نسبتا زودرس
• ریشه سالم، صاف و کشیده
• برگ ها دارای رشد عمودی هستند که عملیات برداشت مکانیزه را تسهیل می نماید.
• اندازه مناسب به طول ۱۷ – ۲۱ سانتی متر
• دارای رنگ نارنجی تیره
• پوست صاف و یکدست
• دارای عملکرد بالا

هویج نانتس رین دارای مقاومت های زیر می باشد:

• مقاوم به بیماری آلترناریا
• متحمل به گرما در مقابل گلدهی (bolting)
Bolting
Bolting یا گلدهی گیاه در گرما را گویند. Bolting در گیاهانی مثل هویج، کلم پیچ، گل کلم، کاهو و … دیده می شود. در زمان کشت هویج در صورتی که دما افزایش یابد گیاه به فاز زایشی وارد شده و گل می دهد. این حالت با عناوین زیر مطرح می شوند:
• هویج گل کرده
• هویج چوب شده
• هویج دچار بولت (bolt) شده

هویج رین سید

هویج رین سید جهت کشت نیاز به انجام عملیات خاک ورزی داشته تا خاک نرم و بدون سنگ و کلوخ باشد. حضور کلوخ و سنگ در خاکی که هویج در آن کشت می شود باعث دو شاخه یا چند شاخه شدن هویج و حتی بد شکلی های ظاهری می گردد. از سایر خسارت های وارد شده به ریشه هویج در خاکی که تسطیح کامل انجام نشده باشد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

• رنگ هویج در قسمت طوقه سبز شده
• کوتاه ماندن ریشه ها و در نهایت میوه
• بد شکلی و خمیدگی ریشه

هویج رین سید

هویج رین سید در کشت پاییزه در مناطق گرمسیر مانند استان خوزستان کشت بهاره استان های آذربایجان شرقی و لرستان از کیفیت بالایی برخوردار است. کشت در استان خوزستان در ماه های مرداد و شهریور و مهر صورت می گیرد که اصطلاحا گفته می شود هویج از گرما به سرما کشت شده و کشت در استان های آذربایجان شرقی و لرستان سرما به گرما می باشد. کشت در لرستان از اواخر اردیبهشت شروع شده و تا اوایل تیر ماه ادامه دارد. کشت در آذربایجان شرقی از اواخر بهمن آغاز و تا اوایل اردیبهشت به اتمام می رسد.
عمدتا هویج های زودرس را به صورت پاییزه و هویج های دیررس راپس از طی شده سرما در اواخر زمستان کشت می کنند. لازم به ذکر است تراکم کشت هویج در زودرسی و دیررسی رقم می تواند تاثیر داشته باشد. به صورتی که در کشت های متراکم زمان رسیدگی به تعویق افتاده و در کشت کم تراکم و فاصله بیشتر بذور از هم باعث زودرس شدن محصول می گردد.

چند شاخه ای شدن هویج در اثر موارد زیر رخ می دهد:

• عدم انجام عملیات خاک ورزی به صورت کامل و حضور سنگ و کلوخ در محل ریشه
• شرایط نا مساعد آب و هوایی و کاهش دما در هفته اول کشت گیاه
• از بین رفتن قسمت انتهایی ریشه توسط نیش حشرات و یا نماتد
• رطوبت بیش از اندازه در خاک و حضور عوامل بیماری قارچی پیتیوم
• استفاده از کود دامی نپوسیده
• حضور ریشه و بقایایی گیاهی کشت قبلی

نکات زیر در کشت هویج رین سید دارای اهمیت بسیار می باشد:

• دمای مناسب جهت کشت بهینه هویج و بیشترین برداشت آن در بازه دمایی ۱۵ – ۲۱ درجه سانتی گراد اتفاق می افتد. در دمای کمتر از ۱۵ درجه ریشه ها بلند می شود و هویج رنگ روشن تری دارد. در دمای بالای ۲۱ درجه رشد هویج متوقف شده و هویج کوتوله می شود.
• در کشت هویج رین سید در صورتی که دما افزایش یابد میوه ها تلخ و چوب پنبه ای می شوند.
• با توجه به شرایط آب و هوایی و جنس خاک زمان آبیاری باید مشخص شود. آبیاری بیش از اندازه باعث بروز بیماری های قارچی می شود.
• تناوب زراعی ۳ – ۵ سال در کشت هویج برای جلوگیری از گسترش آفات و بیماری های مربوط به هویج

(هویج رین سیدهویج نانتسBolting)


(فروشگاه آنلاین بهرویش همیار کشاورزان)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12 − 9 =