کشاورزی عمومی, مطالب

کاشت هندوانه

داشت هندوانه

(کاشت هندوانهداشت هندوانهبرداشت هندوانهصادرات هندوانههندوانه بدون هسته)

کاشت هندوانه

امروزه به دلیل محدودیت ذخایر آبی کشور، اجازه کشت به صورت جوی و پشته (مانند قدیم) به صیفی کاران داده نمی شود. کشاورزان پس از تسطیح زمین نوارهای تیپ مخصوص آبیاری را با فواصل  ۱-۱٫۵ متر از هم در طول زمین قرار می دهند.  در کنار نوار های تیپ بذور هندوانه با فاصله ۱ متر از یکدیگر قرار می گیرند. اصولا کشاورزان برای جلوگیری از سرما زدگی و یخبندان از پلاستیک هایی که به اصطلاح پلاستیک کفی گفته می شود در زمان کاشت استفاده می کنند. پس از کشیده شدن پلاستیک در طول زمین، در محل هایی که بذور قرار می گیرند پاره شده تا پس از خروج جوانه مشکلی برای آن پیش نیاید.

سایر مواردی که پلاستیک کفی به کشت کمک می کند:

  • نگه داری رطوبت و کاهش مصرف آب
  • نگه داری گرمای خاک و اطراف ریشه گیاه
  • کنترل علف های هرز (گرمای تولید شده در قسمت هایی که پلاستیک پاره نشده بذور علف های هرز را از بین می رود)

به دلیل گران قیمت بودن بذر هیبرید کشاورزانی که اقدام به کشت این گونه بذور در فصل می کنند در هر گود تنها یک عدد بذر قرار می دهند و در صورت سبز نشدن با جایگذاری یک بذر دیگر که به آن واکار گفته می شود جای آن را پر می کنند. در کشت هندوانه های استاندارد کشاورزان معمولا در هر گود تعداد ۲-۵ عدد بذر قرار می دهند که پس از سبز شدن بوته های ضعیف تر را تنک و حذف می کنند.

داشت هندوانه

داشت هندوانه و نگهداری آن در طول دوره رشد بسته به شرایط خاک و آب و میزان کمبود ها و بیش بود های خاک، از طریق کود های شیمیایی و به توصیه کارشناسان صورت می گیرد. غالبا کشاورزان با توجه به اطلاعات فردی و تجربه حاصل شده از چندین سال کشت هندوانه اقدام به مصرف کود می کنند. اگر چه استفاده از کود های شیمیایی در مقایسه با عدم استفاده در نتیجه بدست آمده تاثیر می گذارد ولی به طور قطع استفاده از کود ها زیر نظر کارشناسان نتیجه با کیفیت مطلوب تری را حاصل می کند. توصیه کارشناسان شرکت بهرویش برای استفاده از کود، کود های مایسا می باشد.

در مورد سموم نیز با توجه به آفت و بیماری تحمیل شده به گیاه با نظر کارشناس اقدام به مصرف شود.

برداشت هندوانه

برداشت هندوانه و زمان رسیدگی هندوانه نیاز به تجربه عملی بسیار دارد. اصولا اعلام می شودکه با توجه به صدای برخورد کف دست با هندوانه می توان رسیدگی یا عدم رسیدگی آن را تشخیص داد ولی معمولا افراد بی تجربه در تشخیص آن اشتباه عمل می کنند. رنگ پیچک و خشک شدن آن نیز می تواند در تشخیص زمان رسیدگی کمک کند.

کاشت هندوانه

موارد پیشنهادی

هنداونه هایی که در طی دو سال اخیر بیشترین طرفدار را بخود اختصاص داده است موارد زیر می باشد:

  • هندوانه کریمسون بلوکی یامی
  • هندوانه کریمسون گرد نیان
  • هندوانه کریمسون بیضی روکسان
  • هندوانه کریسمون استاندارد رین سید

تقسیم بندی کشور بر اساس تمایل کشت:

  • کشاورزانی که قابلیت صادرات به کشور های عربی حاشیه خلیج فارس به ویژه امارات و عمان را داشته باشند از هنداونه هیبرید کریمسون بیضی مانند روکسان جهت کشت استفاده می کنند.
  • کشاورزانی که قابلیت صادرات به کشور های همسایه شمالی از قبیل روسیه و ترکیه را داشته باشند از هنداونه هیبرید کریمسون گرد مانند نیان جهت کشت استفاده می کنند.
  • کشاورزانی که جهت کشت نوبرانه هندوانه در برج ۱۰ و ۱۱ اقدام می کنند از هندوانه گرد خطی مانند نیان و یا سفید ماننده بانتی بیشتر استفاده می کنند.

صادرات هندوانه

مواردی که برای صادرات هندوانه حائز اهمیت هستند شامل:

  • رنگ پوست:
    هندوانه های خطی که برای صادرات استفاده می شوند باید دارای خطوط تیره و روشن مشخص با فواصل یکسان باشند.
  • ضخامت پوست:
    باید به حدی باشد که قابلیت جابجایی برای مسافت طولانی را داشته باشد.
  • رنگ گوشت میوه
  • میزان بریکس یا قند میوه

هندوانه بدون هسته

برای کشت هندوانه بدون هسته می توان در زمانی که بوته در حال تولید دستک است مقداری خاک روی دستک ایجاد شده ریخته شود. البته این کار نیاز به تجربه و دقت زیاد دارد زیرا ممکن است با اینکار به بوته تنش و یا شوکی وارد شود که قابل جبران نباشد.

(کاشت هندوانهداشت هندوانهبرداشت هندوانهصادرات هندوانههندوانه بدون هسته)


(فروشگاه آنلاین بهرویش همیار کشاورزان)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شش + پنج =