کشت گلخانه, مطالب

انواع خیار گلخانه ای بر حسب تلخی

در برگ های خیار 2 ماده ی کوکوربیتاسین B و کوکوربیتاسین C، وجود دارد که باعث ترشح موادی می شود که عامل تلخ شدن و بدمزه شدن برگ های این گیاه است. انواع خیار گلخانه ای بر حسب تلخی - چرا خیار تلخ می شود - جلوگیری از تلخی خیار

(انواع خیار گلخانه ای بر حسب تلخی چرا خیار تلخ می شودجلوگیری از تلخی خیار)

انواع خیار گلخانه ای بر حسب تلخی

ممکن است شما نیز مانند برخی از کشاورزان، بعد از کشت و برداشت محصول نهایی متوجه شوید که خیار بسیار تلخ است و تمام زحمات و هزینه های شما از بین می رود. برای جلوگیری از تلخی خیار، روش های پیشگیری وجود دارد که با استفاده از آن ها می توانید از این امر جلوگیری کنید. اما پاسخ سوال “ چرا خیار تلخ می شود ؟ ” این است که یکی از دلایل این اتفاق، وارد شدن ترکیبات درون برگ ها به داخل میوه است.

چرا خیار تلخ می شود ؟

در برگ های خیار ۲ ماده ی کوکوربیتاسین B و کوکوربیتاسین C، وجود دارد که باعث ترشح موادی می شود که عامل تلخ شدن و بدمزه شدن برگ های این گیاه است. تلخ شدن برگ ها باعث دوری حشرات از بوته ی خیار می شود. اگر این مواد به داخل میوه نفوذ کند موجب تلخی کل میوه و یا قسمتی از آن می شود. ورود این مواد به داخل میوه در صورتی اتفاق می افتد که گیاه دچار تنش استرسی شود.

عامل اصلی استرس گیاه:

  • خشکی گیاه
  • فقر خاک
  • کمبود نور
خشکی هوا

خشکی هوا باعث بروز استرس در گیاهان است. لذا اگر در منطقه ای گرم و خشک اقدام به کشت خیار کرده اید مطمئن باشید که محصول شما تلخ می شود. در این مناطق باید شرایط رطوبتی را فراهم کنید. با پاشیدن مالچ در سطح خاک می توانید رطوبت خاک را حفظ کنید و همچنین آبیاری منظم و دقیق می تواند کمک بسیار زیادی برای از بین بردن خشکی هوا باشد.

خاک فقیر

خیار را در هر خاکی می توان پرورش داد اما بهترین خاک برای آن ها خاک سبک همراه با زهکشی مناسب است. فقر خاک و کمبود عناصر مغذی برای گیاه ایجاد استرس می کند و در نتیجه محصول تلخ می شود. برای پرورش خیار، باید مواد مغذی مورد نیاز را از طریق کود شیمیایی تأمین کرد و اگر خاک خیلی کمبود داشته باشد، کود دهی را هر ۴ هفته ۱ بار تکرار کنید. به طور کل، خیارهای گلخانه ای به کوددهی زیادی احتیاج دارند و به علت وجود این  کودها، به هیچ عنوان تلخی احساس نمی شود. البته نوع کود، نقش موثری در تلخی گیاه دارد. اگر در زمینه ی تهیه ی کود مناسب و مرغوب نیاز به راهنمایی و مشاوره داشتید می توانید با کارشناسان مجرب بهرویش مشورت کنید.

کمبود نور

طی تحقیقات انجام شده، نتیجه حاصل شده است که خیار کشت شده در مناطقی که کمبود نور خورشید دارند و یا در فصل هایی کشت شده اند که نور کمی وجود دارد، خیارها تلخ شده و کیفیت خوبی ندارند. بنابراین تامین نور مناسب برای بوته ها موجب جلوگیری از تلخی خیار می شود.

جلوگیری از تلخی خیار

بنابراین گرچه خیار کشت و برداشت آسانی دارد و محصول زیادی تولید می شود، اما برای تولید محصولات با کیفیت و جلوگیری از تلخی خیار و کمیت مطلوب، باید شرایط خوب و مطلوبی را برای رشد آن فراهم کنید. همانطور که در قبل گفته شد، شامل:

  • نور کافی
  • آب دهی منظم
  • خاک غنی

می توان گفت، تلخی در خیارهای هیبریدی گلخانه ای بسیار به ندرت دیده می شود. البته برای کشت خیار بهتر است از ارقامی که مناسب منطقه شما می باشد استفاده کنید. در سایت بهرویش می توانید ارقام مختلف بذر خیار را همراه با خصوصیات ذکر شده، مشاهده کنید و در صورت بروز هرگونه سوال از مشاوران متخصص سایت به صورت رایگان کمک بگیرید.

(انواع خیار گلخانه ای بر حسب تلخیچرا خیار تلخ می شودجلوگیری از تلخی خیار)


(فروشگاه آنلاین بهرویش همیار کشاورزان)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × 1 =