تغذیه و آبیاری, مطالب

اهمیت تولید کودهای بیولوژیک

تعریف کمپوست - مزایا و مشکلات تولیدکمپوست در مزرعه - عوامل موثر بر کیفیت کمپوست

زمانی که بقایای گیاهان،حیوانات، فاضلاب و زباله های شهری با شرایط ویژه تجزیه شوند کمپوست تولید می شود. در این مقاله تعریف کمپوست را برایتان شرح می دهیم.

کود کشاورزی به مواد آلی موجود در کمپوست که از طریق تجزیه بی هوازی و هوازی به دو نوع خاک سفید و سیاه تبدیل می شودگفته می شود.

عمل درست کردن کمپوست به دو شکل تجربی و صنعتی است. میکروارگانیسم هایی که در مواد آلی وجود دارند، ملکول های درشت آلی را می شکنند و کمپوست به وجود می آید. این نوع کود یکی از بهترین کودها برای استفاده کشاورزی است و به علت دارا بودن فسفات و منیزیم مواد مغذی درون خاک را سریع جذب می کند.همچنین این کود یک آفت کش طبیعی نیز به شمار می رود.

مزایا تولید کمپوست

مزایا و مشکلات تولید کمپوست در مزرعه نکات زیر می باشد:

  • افزایش مواد آلی و بهبود ساختار خاک و کم شدن نیاز به کودهای مختلف و همچنین کاهش فرسایش خاک
  • کمپوست سازی ب دلیل کاهش رطوبت کودهای اولیه وزن کمتری پیدا می کندو فعالیت های زیستی در آن کاهش می یابد. این کمپوست بسیار سبک بوده و بو ندارد و به دلیل آنکه میتوان آن را بسته بندی کرد نیتروژن آن از بین نرفته و هر زمان می توان از آن اتفاده کرد.
  • چنانه کمپوست با اصول درست تولید شود عوامل بیماری زا که بین دام و انسان مشترک هستند را بدون کنترل شیمیایی پایین می آورد.
  • این کمپوست به عنوان بستری برای پرندگان نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
  • تولید این کمپوست یک روش مفید، ساده و مقرون به صرفه بوده وگازهایی که در محل دفن زباله ها ایجاد می شود را کاهش می دهد.

سعی بر این است که در این مقاله مزایا و مشکلات تولید کمپوست در مزرعه به طور کامل توضیح داده شود و تعریف کمپوست آن بصورت کامل باز شود.

مشکلات تولید کمپوست

مشکلات تولید کمپوست در مزرعه:

  • برای تولید کمپوست فضای قابل توجهی مورد نیاز است.
  • مواد اولیه که مورد استفاده قرار می گیرد بوی بسیار نامطبوعی دارد.
  • برای تولید کمپوست به مقدار زیادی سرمایه گذاری برای خریدن ادوات مورد نیاز است.
  • در صورت پایین بودن دما تولید کمپوست کاهش می یابدو سرمای زیاد باعث یخ زدگی مواد می شود و هم چنین باران باعث ورود آب به کمپوست می شود.
  • برای نگه داشتن نیتروژن، باید کمپوست با خاک مخلوط شود و یا در انبار مناسب نگهداری شود.
  • مواد غذایی موجود در کمپوست باید بصورت متعادل در زمینهای کشاورزی پخش شود.

مزایا و مشکلات تولید کمپوست در مزرعه موارد گفته شده است و استفاده درست از مزایا و برطرف نمودن مشکلات موجود، زمینه را برای رشد گیاه فراهم می کند.

عوامل موثر بر کیفیت کمپوست موارد زیر می باشد:

  • میزان رطوبت در کمپوست
  • میزان عناصر غذایی
  • اندازه دانه های کمپوست
  • درجه ماندگاری کود
  • میزان برخی عناصر مانند فلزات سنگین(لجن فاضلاب و پسماندهای شهری)
  • میزان ماندگاری آن در مقیاس زمان
  • میزان آلاینده ها مانند آفت ها،بیماری ها، علف های هرز، انواع پلاستیک، شیشه و فلز

یکی دیگر از عوامل موثر بر کیفیت کمپوست ترکیبات شیمیایی موادی است که ذر کمپوست مورد استفاده قرار گرفته می گیرد و در صورتی که از پسماند های چوب استفاده شود کمپوست نهایی اسیدی می شود. همچنین عوامل دیگری مانند:

نمک های محلول مانند(کمپوست های دارای چوب و برگ درختان،پسمان های قارچ، کود های گاوی و پسماند های شهری)،جنس میکروب های موجود، خصوصیت های فیزیکی و مواد سمی موجود در مواد اولیه بر روی کمپوست نهایی تاثیر زیادی دارد.برای از بین بردن ضایعات جامد شهری تهیه کمپوست از این مواد یک ایده مناسب می باشد. تهیه کمپوست از این مواد باعث کاهش اثرات منفی از دفن زباله های حاوی مواد آلی در خاک می شود.

از مهم ترین عوامل موثر بر کیفیت کمپوست اجزای بیولوژیکی، شیمیایی و فیزیکی کمپوستی است که به خاک افزوده می شود. این عوامل باعث می شوند تشخیص تاثیرات مستقیم و غیر مستقیمی که بر روی فعالیت های میکرو بیولوژیکی خاک اتفاق می افتد سخت باشد.

از عوامل موثر بر کیفیت کمپوست که آن را به یک کمپوست مرغوب و بازار پسند تبدیل می کند می توان به رطوبت موجود در کمپوست، نسبت کربن به نیتروژن(نسبت C:N اولیه حدود ۳۰:۱ است که کم کم به ۲۰:۱ نزدیک می شود)، و تعادل PH اشاره کرد.

کلمات کلیدی : تعریف کمپوست، مزایا و مشکلات تولیدکمپوست در مزرعه، عوامل موثر بر کیفیت کمپوست

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × سه =