(بذر پرتقال – پرتقال مینیاتوری – درختچه کامکوات – پرتقال زینتی – بذر پرتقال برای سبزه)
بذر پرتقال
بذر پرتقال دارای میوه هایی بوده که زیر مجموعه ی خانواده مرکبات است. درخت این بذر همیشه سبز و پر برگ بوده که ارتفاع آن به ۱۰ متر هم می رسد.
ریشه ی پرتقال از جنوب شرقی آسیا (هند و چین) بوده که نوعی میوه ی پیوندی به حساب می آید.
انواع پرتقال عبارتند از:
- پرتقال تامسون ناول
- پرتقال ماندارین
- پرتقال خونی
- پرتقال بیروتی
- پرتقال والنسیا
معروف ترین نوع پرتقال اصلاح شده در دنیا، تامسون ناول است.
ویژگی بذر پرتقال به شرح زیر می باشد:
- دارای برگ های همیشه سبز
- دارای گل هایی سفید
- دارای پوست میوه ای نارنجی رنگ و کمی نا صاف
- دارای میوه هایی ترش یا شیرین
- دارای رنگ میوه زرد یا قرمز
نحوه ی مصرف پرتقال
پرتقال به علت داشتن ویتامین C، بهتر است به همراه غذاهای گوشتی مصرف شود که باعث جذب بهتر آهن شود و از کم خونی افراد نیز جلوگیری شود.
البته همواره باید دقت داشت که زیاده روی در خوردن این میوه در افراد باعث رفلکس و سوزش معده می شود.
پیشنهاد می شود این میوه را صبح به همراه صبحانه مصرف کنید چون باعث شادابی و تمرکز حواس در طول روز می شود.
خواص پرتقال به شرح ذیل است:
- دارای ویتامین C
- دارای آنتی اکسیدان
- تسریع در بهبود زخم
- ضد رشد ویروس
- ضد سرطان
- ضد بروز بیماری های تحلیل برنده اعصاب
- کاهش آرترتیروماتوئید و دیابت
همچنین دارای املاحی از قبیل:
- کلسیم
- مس
- پتاسیم
- منگنز
- روی
- سلنیوم
است.
شایان ذکر است از ویژگی ترکیبات شیمیایی بذر پرتقال، به اسانسی که از گل های پرتقال به دست می آید و به روغن نرولی (Neroli Oil) معروف و دارای بویی بسیار مطلوبی است که در صنعت عطرسازی از آن استفاده می شود، اشاره داشت.
شرایط محیطی مورد نیاز برای کشت بذر پرتقال:
به طور کلی مرکبات در مناطق گرمسیر (مثل منطقه مرکزی و یا جنوب ایران) و منطقه ی نیمه گرمسیر (مثل شمال ایران) قابل کشت است.
دمای مناسب برای حداکثر رشد این بذر باید ۲۵ تا ۲۸ درجه سانتی گراد باشد.
برای توسعه کشت مرکبات، خاک های سبک شنی، رسی با PH 7 مناسب تر است.
در موقع کاشت باید با فاصله ی نسبتا زیادی از هم آن ها را کاشت زیرا درختان مرکبات بعد از بالغ شدن، حجم زیادی پیدا می کنند.
بهتر است برای تولید محصول نهال پرتقال از روش قلمه زدن استفاده شود چون درختانی که با کاشتن یه دانه رشد می کنند اغلب عمر کوتاهی داشته و میوه نمی دهد.
آفات و بیماری های درخت پرتقال:
- بیماری تریپس مرکبات
- شته ها
- بالشتک ها
- شپشک آردآلود مرکبات
- کنه ها
- پروانه مینوز برگ مرکبات
- نرم تنان مضر
که برای در امان بودن درختان از شر این آفات، باید هر ساله قبل از فصل بهار درختان را سم پاشی کرد.
بهتر است قبل از کوددهی جهت اطلاع از نوع و مقدار مصرفی کود با کارشناسان منطقه ای و یا کارشناسان متخصص شرکت بهرویش مشورت نمایید.
شایان ذکر است که پرورش این درخت در خانه امکان پذیر نیست اما نوعی پرتقال زینتی به نام کامکوات است که می توان در خانه (آپارتمان) پرورش داد.
درختچه کامکوات
کامکوات کوچک ترین عضو خانواده ی مرکبات بوده، که به عنوان یک درختچه ی زینتی زیبا از آن استفاده می شود.این گیاه دارای ساختاری مقاوم بوده و در اکثر نقاط ایران (حتی در آپارتمان ها) می توان از آن نگهداری کرد.
درختچه کامکوات دارای میوه ای با ویژگی های زیر می باشد:
- دارای طعمی خاص
- حاوی دانه های مینیاتوری
- دارای میوه هایی گوشتی و آبیاری
- دارای پوستی نرم و نازک
- دارای برگ هایی ریز و همیشه سبز
- دارای میوه هایی ترش و تلخ
- دارای میوه هایی به سایز ۲ تا ۵ سانتی متر
- باعث حفظ قدرت و جوانی بدن
- دارای منبع فوق العاده از مواد معدنی
پرتقال مینیاتوری
این بچه پرتقال منبعی از خواص بوده که از جنوب غربی چین آمده و هم اکنون در سراسر جهان مورد مصرف قرار می گیرد.
روش آبیاری درخت کامکوات(پرتقال زینتی)
معمولا یک روز الی دو روز در میان (با توجه به شرایط محیطی) باید آبیاری شود زیرا این گیاه به رطوبت و آبیاری متوسط نیاز دارد.
میزان نور مورد نیاز پرتقال زینتی
پرتقال زینتی بهتر است که در برابر میزان بیشتر نور خورشید قرار گیرد و در فصل بهار و تابستان آن را در باغچه نگهداری کرد و در فصل سرما مجددا آن را به گلدان داخل آپارتمان منتقل کرد.
هرس کردن پرتقال مینیاتوری
برای جلوگیری از رشد بیش از حد شاخ و برگ هاو نیز کنترل ارتفاع گیاه، باید گیاه را هرس کرد تا برداشت میوه ها نیز آسان تر انجام گیرد.
بذر پرتقال برای سبزه
از بذر پرتقال برای سبزه نیز می توان استفاده کرد که نیاز به تشریفات ویژه ای نخواهد داشت.
آموزش مراحل درست کردن سبزه عید با هسته پرتقال طبق مراحل زیر است:
۱- جدا کردن هسته از پرتقال
دقت داشته باشید که از هسته های لکه دار استفاده نکنید و نگذارید که هسته ها در طی فرایند خشک شوند.
۲- تمیز کردن هسته ها
با آب شسته شود.
۳- خیساندن هسته ها در لیوان آب به مدت ۲۴ ساعت
۴- قرار دادن هسته ها در یک حوله ی کاغذی
به طوری که کاملا هسته ها در حوله ی مرطوب پوشیده باشد.
توجه داشته باشید که اگر هسته ها خشک شوند جوانه نمی زنند.
۵- قرار دادن هسته ها درون یک پاکت پلاستیکی که رطوبت هسته ها حفظ شود.
۶- قرار دادن آن ها پشت پنجره ای که آفتاب به آن بتابد بهترین مکان برای نگهداری هسته ها است.
۷- به طور منظم هسته های پرتقال برسی شود که مرطوب و گرم باشد.
۸- هسته های پرتقال برای جوانه زدن به دو هفته زمان نیاز دارند.
۹- انتقال دادن هسته ها به داخل ظرف تزئینی موردنظر و مرطوب نگه داشتن آن ها
(بذر پرتقال – پرتقال مینیاتوری – درختچه کامکوات – پرتقال زینتی – بذر پرتقال برای سبزه)
(فروشگاه آنلاین بهرویش همیار کشاورزان)
عالییییییییییییییییی