کشت گلخانه, مطالب

تولید خیار گلخانه ای

بد شکلی میوه خیار گلخانه ای یکی از عمده ترین علت های به وجود آمدن بار درجه دو که نشانه افت کیفیت محصول نیز می باشد است. زمای که تحت تاثیر عوامل مختلف عناصر معدنی خاص به میزان مورد نیاز به میوه خیار نرسد، میوه به اشکال مختلفی دفرمه یا بد شکل می گردد - تولید خیار گلخانه ای - بد شکلی میوه خیار - باردهی خیار گلخانه ای

(تولید خیار گلخانه ایبد شکلی میوه خیارباردهی خیار گلخانه ای)

علل تغذیه ای دخیل در بد شکلی میوه خیار گلخانه ای

تولید خیار گلخانه ای

تولید خیار گلخانه ای در سال های اخیر به علت افزایش و ترویج گلخانه داری در سطح کشور رو به افزایش می باشد. گلخانه دارانی که اقدام به کشت خیار گلخانه می کنند همواره سعی می کنند از چند جنبه مختلف تولید خود را مدیریت کنند:

  • افزایش کمی میزان بار دهی
  • افزایش کیفیت محصول نهایی
  • هم زمانی ارائه محصول نهایی با بیش ترین قیمت در بازار

عوامل ذکر شده در بالا به طور گسترده ای تحت تاثیر شرایط محیطی چه از نظر اقلیمی و چه از نظر اقتصادی قرار می گیرند. گلخانه داران باید با در نظر گرفتن عوامل مختلف کشت خود را مدیریت کنند.

افزایش کمی میزان بار نهایی

گلخانه داران جهت حصول این نتیجه باردهی خیار گلخانه ای به بهترین شکل اقدامات گسترده ای را انجام داده و برای این که بتوانند تناژ بالایی از خیار گلخانه ای برداشت کنند می بایست شرایط بهینه برای رشد گیاه مورد نظر را فراهم کرده و مسائل تکنیکی و فنی را با دقت بالا رعایت نمایند. در این جا به طور خلاصه به موارد مهمی که باید در نظر گرفته شود اشاره می کنیم:

  • تراکم مناسب کشت خیار گلخانه ای
  • فراهم کردن شرایط دمایی در بهینه ترین حالت ممکن
  • فراهم کردن شرایط رطوبتی مناسب
  • مدیریت تغذیه و کوددهی
  • انتخاب واریته مناسب منطقه

در مطالب بعدی به تفصیل به موارد اشاره شده پرداخته خواهد شد.

باردهی خیار گلخانه ای

در خیار گلخانه ای افزایش کیفیت محصول نهایی در اثر مدیریت و کاهش عوارضی که میوه خیار دجار آن می شود قابل اجرا می باشد. میوه خیار گلخانه ای تحت تاثیر عوامل مختلفی از نظر کیفی دچار افت می گردد:

  • مشکلات ناشی از کمبود عناصر غذایی
  • بیمارگرهای گیاهی نظیر قارچ ها و باکتری ها
  • حشرات، آفت و کنه ها

مشکلات ناشی از کمبود عناصر غذایی

بد شکلی میوه خیار گلخانه ای یکی از عمده ترین علت های به وجود آمدن بار درجه دو که نشانه افت کیفیت محصول نیز می باشد است.
زمای که تحت تاثیر عوامل مختلف عناصر معدنی خاص به میزان مورد نیاز به میوه خیار نرسد، میوه به اشکال مختلفی دفرمه یا بد شکل می گردد. بد شکلی میوه خیار گلخانه به طور کلی به دو نوع می باشد:

  • باریک شدن قسمت گل گاه میوه و به اصطلاح دوکی شدن میوه خیار
  • چماقی شدن میوه و خمیده شدن آن
  • حالت زیپی روی پوست میوه

دوکی شدن میوه

این حالت در میوه خیار گلخانه ای معمولا در اثر کمبود دو عنصر نیتروژن و کلسیم اتفاق می افتد که تشخیص دقیق آن نیازمند بررسی شرایط توسط متخصصین تغذیه گیاهی ممکن خواهد بود .
لیکن از بین این دو عنصر معدنی در بیش تر موارد کمبود کلسیم منجر به به وجود آمدن این عارضه می گردد.
جهت بهبود شرایط و بر طرف شدن این مشکل در کنار سایه عملیات های زراعی استفاده از فرمول کودی نیترات کلسیم نیز راه موثری می باشد.

چماقی شدن میوه

چماقی شدن میوه در صورت کمبود عنصر پتاسیم در گیاه اتفاق می افتد. در این حالت معمولا زمانی که چند برداشت متوالی از بوته صورت می گیرد به وجود می آید و علت آن تخلیه ذخایر پتاسیمی خاک توسط بوته می باشد.
برای آنکه این مشکل به وجود نیاید در زمانی که بوته ها در اوج باردهی هستند و قبل انکه میوه هایی با این شکل مشاهده گردند می بایست شروع به مصرف فرمول های کودی با میزان پتاسیم بالا کرد.

فرمول های کودی که جهت این مورد قابلیت مصرف داشته و تولید می شوند شامل:

  • سولفات پتاسیم
  • نیترات پتاسیم
  • مونو پتاسیم فسفات
  • فرمول های NPK با پتاسیم بالا

می باشند.

زیپی شدن پوست میوه

در این حالت خطوط نقره ای رنگی روی پوست میوه خیار ایجاد شده که می توان گفت شبیه زیپ بوده و تحت این عنوان نیز شناخته می شود. این حالت معمولا ناشی از کمبود عنصر بر در گیاه می باشد.
گلخانه داران می توانند با مصرف فرمول های کودی موجود در بازار که حاوی مقادیر قابل توجهی از عنصر بر هستند این مشکل را بر طرف کنند.
فرمول های کودی که می توانند مورد استفاده قرار بگیرند شامل اسید بوریک و هم چنین کلات های بر می باشد.

به طور کلی توجه به ویژگی های کیفی محصول نهایی منجر به ایجاد ارزش افزوده برای گلخانه داران شده و سود نهایی را به طور چشمگیری افزایش می دهد.

ناهنجاری های تغذیه ای خیار

کمبود پتاسیم

کمبود کلسیم

کمبود منیزیم

کمبود مس

کمبود آهن

کمبود روی

کمبود بر

کمبود منگنز

(تولید خیار گلخانه ایبد شکلی میوه خیارباردهی خیار گلخانه ای)


(فروشگاه اینترنتی بهرویش همیار کشاورزان)

www.behrooyesh.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفت − 4 =