تنظیم کننده های رشد گیاهی, مطالب

سمپاشی در انواع درختان میوه

تصمیم گرقتیم این محتوا را در مورد آفت کش ، آفت کش ارگانیک و همچنین آفت کش طبیعی تهیه کنیم تا بتوانید استفاده های لازم را از آن برده و با سمپاشی درختان میوه آشنا شوید.

همانطور که می دانید آفات تهدیدی جدی برای هر موجود زنده، خواه انسان، حیوان یا گیاه محسوب می شوند. قارچ، پشه ها، مگس ها، موش ها، کک ها، موریانه ها، سگ های وحشی و هر موجود زنده ای که اثرات مضر برای انسان، گیاهان و مواد غذایی داشته باشد، آفت محسوب می شوند. شاید این سوالات برای شما پیش آید که از چه روشی استفاده کنیم که آفت هدف از بین برود و به بقیه موجودات آسیبی وارد نشود؟ یا اینکه از چه نوع آفت کش ارگانیک استفاده کنم؟ چه زمانی برای سمپاشی مناسب است؟ ما اینجا هستیم تا به سوالات شما پاسخ دهیم.
در این مقاله قصد داریم شما را با آفت کش های ارگانیک و طبیعی آشنا کنیم و در مورد زمان مناسب و نکات مهم سمپاشی درختان میوه توضیحاتی ارائه دهیم. پس تا انتها ما را همراهی کنید.

آفت کش

آفت کش‌ها ترکیبات سنتزی یا طبیعی هستند که برای کنترل یا از بین بردن آفات مورد استفاده قرار می گیرند. آفت کش‌های بیولوژیک شامل موجودات زنده یا غیر زنده طبیعی است که برای کنترل آفات به کار می روند. آفت کش‌هاى طبیعى نسبت به نوع شیمیایی آن، سمیت کمترى دارند و در بافت جانوران یا محیط زیست تجمع پیدا نمى کنند.
بسیاری از افراد به دنبال روش های طبیعی هستند تا فقط آفات را هدف قرار دهند و به گیاهان یا حیوانات دیگر در این فرآیند آسیب نرسانند. یکی از بهترین روش ها برای کنترل آفات استفاده از آفت کش ارگانیک و یا آفت کش طبیعی است. این مقرون به صرفه ترین روش برای مهار آفات بر روی مناطق آلوده است. سایر محصولات مورد استفاده در کنترل آفت آلی عبارتند از: اسپری روغن، نماتد انگلی، صابون حشره کش و غیره.

از جمله این آفت کش ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

پودر اسکلت دیاتومه (Diatomaceous Earth):

از جمله آفت کش‌هاى طبیعى است که از اسکلت فسیل شده موجوداتى دریایى به نام «دیاتومه» تشکیل مى‌شود. خرده‌هاى اسکلت دیاتومه‌ها به منزله تیغ‌هاى تیزى از ترکیبات معدنی رسوبی سیلیسی هستند که بدن نرم جانورانى مثل شته‌ها، سوسک‌ها، کنه‌ها، زنجره‌ها و غیره را از بین می برند. در نتیجه این جانوران با از دست دادن آب بدن از بین مى‌روند. بنابراین هنگامی ‌که حشرات با غبار خاک دیاتومه برخورد می‌کنند یا به شکل اسپری مرطوب رویشان پاشیده می‌شود، می‌میرند.

آفت کش‌هاى گیاهى:

این ترکیبات شامل Pyrethrum، Rotenone، Sabadilla، Ryania از گیاهان تهیه مى‌شوند. به عنوان مثال، پیرتروم را از گل‌هاى داودى و روتنون را از بقولات استخراج مى‌کنند.
این ترکیبات در اثر نور، حرارت یا آب به راحتى تجزیه می‌شوند و لذا توانایی ماندگارى کمى ‌در خاک و آب دارند.

آفت کش‌هاى میکروبی:

متداول ترین روش زیستی کنترل آفات استفاده از باکترى است. این باکترى‌ها لارو بسیارى از حشرات را با مکانیسم تخریب دستگاه گوارش از بین مى‌برند. این آفت کش به صورت گرد یا مایع در بازار به فروش مى‌رسد.

آفت‌کش‌های ویروسی:

سال‌های زیادی است که از این نوع برای درمان بیماری‌های ویروسی، حشرات و نقش آن‌ها در تنظیم اجتماعات حشرات استفاده می کنند.

آفت‌کش‌های قارچی:

تاکنون بیش از ۴۰۰ گونه قارچی که به حشرات و مایت‌ها حمله می‌کنند، شناخته شده اند. برخلاف باکتری‌ها و ویروس‌ها، عفونت‌های قارچی حشرات نه فقط از راه دهان و روده، بلکه از میان کوتیکول (پوشش بدن حشرات) نیز وارد می شوند.

آفت کش های ارگانیک

از جمله مهمترین آفت کش های ارگانیک می توان به موارد زیر اشاره کرد:

روغن نیم (Neem) و روغن جوجوبا:

روغن نیم با منشا گیاهی، یک آفت کش همه منظوره است و برای استفاده در باغبانی ارگانیک بی خطر است. این ماده به کنترل حشرات نامطلوب و بیماریهای قارچی که به درختان میوه حمله می کنند بدون آسیب رساندن به میوه یا گیاه کمک می کند. برای پستانداران در دوزهای کوچک سمی نیست و به سرعت تجزیه بیولوژیکی محیط می شود.
روغن نیم کپکها، زنگ زدگی ها، لکه های برگ، تاول ها و سایر بیماریهای قارچی را درمان می کند. همچنین شته ها، کنه ها، حشرات و بسیاری از آفات دیگر باغ را کنترل می کند. از روغن جوجوبا با همان روشی که از روغن نیم استفاده می شود، استفاده می کنند. اکثر آفات و بیماری های مشابه را درمان و کنترل می کند. از دانه درختچه ای به نام گیاه جوجوبا می آید که بومی کالیفرنیا، آریزونا و نیومکزیکو است.

روغن باغبانی:

روغن باغبانی به طور کلی از نفت بسیار تصفیه شده گرفته می شود و به کنترل بیشتر آفات باغی و بیماریهای قارچی که به درختان میوه حمله می کنند کمک می کند. این سموم دفع آفات برای استفاده در باغبانی ارگانیک بی خطر است و هم حشرات و هم قارچ ها از جمله قارچ های عامل ایجاد بیماری های لکه برگی، زنگ زدگی، کپک، لکه های سیاه و همچنین شته ها را کنترل می کند. روغن باغبانی میزان سمیت کمتری برای پرندگان، زنبورها و انسانها دارد و می تواند برای ماهی ها و سایر حیوانات حیات وحش سمی باشد.

حشره کش های صابونی:

به عنوان یک حشره کش و قارچ کش استفاده می شوند و طیف گسترده ای از آفاتی را که به درختان میوه حمله می کنند، را در بر می گیرد. حشره کش های صابونی با دخالت در غشای سلولی، بیماری های قارچی را متوقف می کنند. پس از به خطر انداختن غشای سلولی، پاتوژن قارچی دیگر نمی تواند رشد و به درخت میوه حمله کند. هنگامی که مایع کل بدن حشره را پوشاند، توانایی تنفس آنها را مسدود می کند و باعث می شود آنها دچار خفگی و مرگ شوند. حشره کش های صابونی برای زنبورها بی خطر هستند و برای دیگر حشرات نیز سمیت کمی دارند.
باسیلوس thuringiensis: در واقع سمی است که در مرحله لاروی حشرات خاصی را هدف قرار می دهد، از جمله کرم های برگ خوار. برای ماهی، انسان، پرندگان، زنبورها، حیوانات اهلی، حیوانات وحشی و سایر حشرات مفید غیرسمی است. باسیلوس thuringiensis نوعی باکتری است که در صورت مصرف باعث متوقف شدن تغذیه آفت می شود و طی دو یا سه روز منجر به مرگ آفات می شود.

سمپاشی درختان

انواع سموم دفع آفات و قارچ کش ها برای اطمینان از دفع آفات درختان میوه نیاز به استفاده صحیح دارند. استفاده صحیح از سموم دفع آفات همچنین باعث افزایش اثربخشی آنها می شود. هر نوع و مارکی دارای دستورالعمل چاپ شده بر روی برچسب است که شما باید با دقت دنبال کنید تا از صدمه زدن به خود یا درختان میوه جلوگیری کنید. برای استفاده از سموم دفع آفات باید زمانی استفاده شوند که دما بین ۴۰ تا ۹۰ درجه فارنهایت یا بین ۴ تا ۳۲ درجه سلسیوس باشد و بارندگی حداقل تا ۲۴ ساعت آینده پیش بینی نشده باشد.

زمان مناسب سمپاشی با توجه به شرایط جوی

سمپاشی درختان میوه باید در زمان دقیق و شرایط مناسب انجام گیرد. روزهای بارانی و طوفانی از سمپاشی خودداری کنید. بهترین زمان سمپاشی پس از باران و آب و هوای آرام و مه آلود است. برای کنترل شپشک ها و آفات برگ خوار، زمستان در ماه های بهمن و اسفند و قبل از جوانه زدن درختان بهترین زمان سمپاشی است. در واقع سمپاشی باید بعد از سپری شدن خطر سرمای شدید زمستان و قبل از ظهور رشد جدید (متورم شدن جوانه) صورت گیرد. سمپاشی در این زمان باعث می شود که درختان در طول فصول بهار و تابستان نیاز به سمپاشی نداشته باشند.

نکاتی در مورد آفت کش ارگانیک درختان

در اینجا نکات مهمی آورده شده که کسانی که سمپاشی را انجام می دهند باید رعایت کنند:
• سمپاشی درختان را یک هفته قبل از جوانه زدن شروع کنید.
• سمپاشی را حتی‌الامکان به وسیله موتور سمپاشی انجام دهید.
• سمپاشي باید طوری انجام شود که سم از روی شاخه ها چکه کند.
• انجام سمپاشی برای تنه‌ درختان مهم‌تر از خود شاخه هاست.
• در هنگام سمپاشی برای جلوگیری از آسیب دیدن، از دستکش و لباس کار و وسایل مربوط به آن استفاده کنید.
• در دمای بالاتر از ۳۵ درجه سانتی گراد سمپاشی را متوقف کنید.
• قبل از سمپاشی کردن بهتر است درختان را آبیاری کنید.
• توجه کنید سمپاشی زمستانه را پس از هرس درختان انجام دهید.
• بهتر است قسمت های داخلی درختان که منبع اصلی آلودگی آفات است به صورت اختصاصی سمپاشی کنید.

امیدواریم از این مقاله استفاده لازم را برده باشید. همه تلاش ما این است مطالب مفیدی را در اختیار شما قرار دهیم.پ

کلمات کلیدی: ( آفت کش ، آفت کش ارگانیک ، آفت کش طبیعی )

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

11 + 15 =