کشاورزی عمومی, مطالب

گیاه بادام زمینی

گیاه بادام زمینی

(گیاه بادام زمینیگیاه شناسی بادام زمینینگه داری بادام زمینیعوارض بادام زمینی)

گیاه بادام زمینی

گیاه بادام زمینی بومی نواحی حاره و از تيره بقولات بوده و طول دوره رشد آن حدود ۳ الی ۶/۵ می باشد. اين گياه داراي ساقه ی مركزي كرك دار بوده كه داراي انشعابات جانبي زیادی می باشد. بادام زمینی گیاهی علفی و یک ساله بوده و طول ساقه آن بين ۳۰ تا ۸۰ سانتي متر بوده می باشد. ریشه بادام زميني مستقيم بوده و تا عمق ۵۰ تا ۱۰۰ سانتي متر در خاك رشد می کند. پس از آن ريشه هاي جانبي آن شروع به رشد مي نمایند.

گیاه شناسی بادام زمینی

برگ ها در بادام زميني دارای دو برگچه پوشيده از كرك بوده و به شکل پنجه اي می باشند. از نظر گیاه شناسی بادام زمینی گل های زرد رنگ  بادام زمینی در زاويه داخلي برگ ها به صورت منفرد و يا دسته جات دو تا چهارتايي قرار دارند. حدود ۱ الي ۱٫۵ ماه پس از سبز شدن گیاه بادام زمینی گل دهي آغاز شده و تا ۲ الي ۳ ماه ادامه دارد. گل های زیادی در بادام زمینی تولید می شوند اما كمتر از ۱۵ الي ۲۰ درصد آن ها به صورت غلاف و نيام در می آیند. هر غلاف بادام زمینی بین ۱ تا ۴ دانه دارد. ريزش گل ها در ابتدای تشکیل زياد بوده و همچنین حدود يك سوم نيام ها از بين می روند. میوه بادام زمینی درون پوسته های خشکی تشکیل شده و عموما غلاف ها بین ۱۲۰ تا ۱۵۰ روز بعد از کاشت دانه می رسند. طبق گزارشات، قدیمی ترین نواحی کشت بادام زمینی مربوط به جوامع بومی کشور پرو می باشد. امروزه مرکز اساسی تنوع بادام زمینی آفریقا می باشد.

مهم ترین تولید کنندگان بادام زمینی در جهان کشورهای زیر می باشند:
  • هند
  • چین
  • ایالات متحده آمریکا
  • سنگال
  • نیجریه
  • اندونزی

کشور فرانسه بزرگترین وارد کننده روغن بادام زمینی بوده که سالانه حدود دو میلیون تن روغن خریداری می کند. عموما از ارقام رونده بادام زمینی بای تولید روغن مورد استفاده قرار می گیرد. بادام زمینی گیاهی گرما دوست بوده که به هوای گرم و نور زیاد نیاز دارد. نیاز آبی بادام زمینی زیاد بوده و به خصوص از هنگام گرده افشانی تا دو هفته قبل از رسیدگی به کمبود رطوبت حساس می باشد. نیاز غذایی بادام زمینی کم بوده و در خاک های شنی فقیر با ماده آلی کم عملکرد مناسبی دارد.

نگه داری بادام زمینی

ترکیب کودی برای بادام زمینی شامل فسفر، نیتروژن، پتاسیم و اکسید کلسیم می باشد. خاک های ماسه ای برای این گیاه مناسب بوده و به دلیل ماسه ای بودن امکان خشک شدن زودهنگام خاک وجود دارد. پس زمانی که خاک به طور کامل خشک شد، آبیاری باید انجام شود. نکته ی بسیار مهم در مورد آبیاری بادام زمینی این است که نباید به سرعت به گیاه آب داد. در نگه داری بادام زمینی باید توجه داشت که علف های هرز باید از بین بروند.

از آفات و بیماری های بادام زميني مي توان به موارد زیر اشاره نمود:
  • كرم غوزه پنبه
  • پروانه كارادرينا
  • كرم مفتولي ريشه
  • زنجيره باقلا
  • بيماري لکه برگي بادام زميني كه به وسيله قارچی به نام سرکوسپورا ايجاد می شود
  • بيماري فوزادريوم
  • پوسيدگي پايه تخمدان و ساقه

گیاه بادام زمینی بسیار گرما دوست بوده و به آب و هوای گرمی نیاز دارد. بهترین دما برای کاشت بادام زمینی ۲۲ تا ۲۵ درجه سانتی گراد بوده و این گیاه تا دمای ۳۵ درجه را نیز تحمل می کند. همچنین حداقل درجه حرارت خاک برای جوانه زدن بادام زمینی حدود ۱۰ درجه سانتی گراد می باشد. از طرفی این گیاه بسیار به سرما حساس بوده و بهترین زمان کاشت آن اواخر اسفند تا اوایل اردیبهشت می باشد. بادام زمینی معمولا بین ۱۲۰ تا ۱۵۰ روز پس از کاشت آماده برداشت بوده و و برداشت آن در اواخر تابستان یا اوایل پاییز می باشد. هنگامی پوست بادام زمینی به رنگ قهوه ای زرد متمایل به قهوه ای در بیاید این محصول قابل برداشت می باشد. برداشت بادام زمینی توسط ماشین های مخصوصی صورت می گیرد.

عوارض بادام زمینی

بادام زمینی می تواند در افراد مختلف باعث ایجاد آلرژی و حساسیت شدید گردد. از عوارض بادام زمینی می توان گفت که یکی از مواد غذایی آلرژی زا بوده که حساسیت به آن حتی می تواند باعث مرگ شود. حساسیت برخی افراد به قدری شدید بوده که حتی بو کردن بادام زمینی هم می تواند باعث مرگ آنها شود.

علائم آلرژی به بادام زمینی شامل موارد زیر می باشد:
  • تورم لب ها و زبان
  • قرمزی پوست
  • احساس خفگی
  • حالت تهوع
  • مشکل تنفس و شوک آنافیلاکسی

بادام زمینی گاها می تواند با آفلاتوکسین که یک ماده سمی خطرناک است، آلوده شده باشد و باعث کاهش اشتها، زردی و مشکلات کبدی و در نهایت سرطان کبد گردد.

(گیاه بادام زمینیگیاه شناسی بادام زمینینگه داری بادام زمینیعوارض بادام زمینی)


(فروشگاه آنلاین بهرویش همیار کشاورزان)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 − 1 =