کشاورزی عمومی, مطالب

خوراک علوفه ای

خوراک علوفه ای

(خوراک علوفهخوراک علوفه ای یونجهخوراک علوفه ای یولافخوراک علوفه ای شبدرخوراک علوفه ای ذرت)

خوراک علوفه

علوفه به گیاهانی گفته می شود که به منظور تغذیه حیوانات کشت خواهد شد .

از جمله خصوصیات علوفه می توان موارد زیر را ذکر کرد:

  • با انرژي كم و الياف خام بيشتر
  • معمولا انرژي خوراک علوفه ای كمتر از غلات می باشد
  • از نظر كلسيم و مواد معدني معمولا از ااکثر غلات غني تر هستند
  • از لحاظ ارزش غذايي و خوش خوراكي از غلات متفاوت اند

خوراک علوفه ای یونجه

گياهي است چند ساله با ريشه ای گسترده و عميق كه  این گستردگی سبب مقاومت گیاه نسبت به خشکی خواهد شد.

یونجه خشك ارزش غذايي فراوان داشته و به عنوان يك غذاي مفید در تغذيه مورد استفاده قرار می گیرد.

از یونجه جهت تهيه علوفه خشك ، سيلو ، مرتع ، حاصل خيز کردن زمين و … استفاده می گردد.

کشت یونجه با بذر کار بر کشت با دست اولویت دارد؛ همچنین فاصله بین ردیف‌ها ۱۴۰-۱۵۰سانتی‌متر و عمق کشت خوراک علوفه ای یونجه ۱-۳ سانتی‌متر می باشد.

خاک مناسب خوراک علوفه ای یونجه خاک شنی و رسی می باشد. در یونجه هر چقدرقدر ساقه بیشتر باشد، عملکرد خواهد داشت. در نتیجه برداشت یونجه باید از ارتفاع ۱۰ سانتی متر به بالای خاک انجام می شود.

بهترین زمان کاشت خوراک علوفه ای یونجه پاییز است. زیرا تا بهار برداشت نخواهد شد بنابراین زمان بیشتری برای رشد پیدا خواهد کرد و ریشه ی آن عمیق تر می شود.

خوراک علوفه ای یونجه گیاه بومی نواحی گرمسیری و همچنین نسبت به خشکی مقاوم می باشد. ولی در کل، در هرگونه آب و هوایی رشد خواهد کرد و با انواع زمین ها سازگار خواهد شد.

خوراک علوفه ای یونجه دارای گونه های متفاوتی همچون : همدانی، بمی، یزدی، قره یونجه و… می باشد.

به طور کلی خوراک علوفه ای یونجه دارای ویژگی های زیر می باشد:

  • گياهي چند ساله
  • دارای ريشه ای گسترده و عميق
  • دارای ارزش غذايي فراوان
  • جهت تهيه علوفه خشك ، سيلو ، مرتع ، حاصل خيز کردن زمين و …
  • کشت یونجه با بذر کار بر کشت با دست اولویت دارد
  • فاصله بین ردیف‌ها ۱۴۰-۱۵۰سانتی‌متر
  • عمق کشت ۱-۳ سانتی‌متر
  • خاک مناسب، خاک شنی و رسی
  • بهترین زمان کاشت پاییز
  • گیاه بومی نواحی گرمسیری
  • نسبت به خشکی مقاوم
  • دارای گونه های متفاوت

خوراک علوفه ای یولاف

علوفه یولاف ابتدا علف هرز مزارع  گندم و جو بوده ولی در اثر گسترش دامنه‌ی کشت صورت گیاهی زراعی درآمده است.

یولاف دارای سازش بالا نسبت به سرما می باشد. عمده‌ترین مصرف یولاف جهت تغذیه‌ی دام ها است. دانه‌ی خوراک علوفه ای یولاف یا جو دو سر، به صورت مستقیم مورد استفاده‌ی اسب، گوسفند و پرندگان قرار گرفته و به عنوان ویژه ترین غله در تغذیه‌ی اسب شناخته می شود.

شایان ذکر است فقط بخش بسیار کوچکی از این گیاه به مصرف انسان می رسد.

یولاف گیاهی یک ساله از می‌باشد. ساقه‌ی خوراک علوفه ای یولاف مثل سایر غلات بند‌بند و تو خالی است.

یولاف گیاهی است از خانواده گندمیان که دارای گل‌های بسیار ریز و نامشخص می باشد.

گل‌های یولاف سنبله‌ای بوده و دانه‌های آن دارای مقدار فراوانی هیدرات کربن مانندنشاسته و … دارا می باشد.

یولاف مانند برنج و جو دارای پوسته است. یولاف کاملاً باریک و کشیده و از دو طرف یکسان است و به همین دلیل به آن جوی دو سر نیز گفته می شود.

به طور کلی یولاف دارای ویژگی های زیر می باشد:

  • معروف به جو دوسر
  • دارای سازش بالا نسبت به سرما
  • عمده‌ترین مصرف جهت تغذیه‌ی دام
  • ویژه ترین غله در تغذیه‌ی اسب
  • فقط بخش بسیار کوچکی از این گیاه به مصرف انسان می رسد
  • گیاهی یک ساله
  • ساقه‌ی بند‌بند و تو خالی
  • از خانواده گندمیان
  • دارای مقدار فراوانی هیدرات کربن
  • دارای پوسته

خوراک علوفه ای شبدر

خوراک علوفه ای شبدر شامل مهم‌ترین گیاهان علوفه‌ای در مناطق معتدل و مرطوب می باشد.

شبدر از نظر علوفه‌ای و مرتعی دارای ارزش بسیار بلایی بوده و در تغذیه دام‌ها نقش موثری دارد. شبدر  دارای گونه های بسیار زیاد در دنیا می باشد.

شبدر به صورت یکساله، دوساله و چند ساله بر حسب گونه های آن متغییر می باشند.

خوراک علوفه ای شبدر به صورت گسترده در کشت علوفه‌ای و مراتع مورد استفاده قرار می گیرد. شبدر به صورت علوفه سبز، علوفه خوراکی و چمن پوششی استفاده می‌شوند.

 به طور کلی شبدر دارای ویژگی های زیر می باشد:

  • مهم‌ترین گیاه علوفه‌ای در مناطق معتدل و مرطوب
  • از نظر علوفه‌ای و مرتعی دارای ارزش بالا
  • نقش موثر در تغذیه دام‌ها
  • دارای گونه های بسیار زیاد
  • یکساله، دوساله و چند ساله
  • به صورت گسترده در کشت علوفه‌ای و مراتع
  • استفاده به صورت علوفه سبز، علوفه خوراکی و چمن پوششی

خوراک علوفه ای ذرت

ذرت از گیاهانی است که مورد توجه دامداران منطقه قرار گرفته است. خوراک علوفه ای ذرت بعد از پیدایشرقم های هیبرید با عملکرد بالا و همچنین کیفیت مطلوب، این محصول نگاه و رویکرد ویژه ای نسبت به آن داشته و مورد استفاده صنعتی قرار گرفته است.

ذرت  سرشار از مواد مغذی بوده و منبع  بسیار خوبی از فیبر  و سرشار ازکالری می باشد.

ساقه‌های خوراک علوفه ای ذرت  از نظر ظاهری مانند ساقه‌های بامبو است.

معمولا ذرت دارای یک گونه‌است لیکن از ارقام و واریته‌های متفاوتی تشکیل شده‌ و در نواحی گرمسیر کشت می شود.

ذرت بعد از گندم و برنج سومین محصول مهم زراعی دنیا از لحاظ سطح زیر کشت و دومین محصول از نظر میزان تولید  بعد از گندم معرفی می شود. خوراک علوفه ای ذرت

علاوه بر تامین دانه و علوفه ای مورد استفاده مرغداری ها و دامداری ها درصنعت غذایی و همچنین در صنایع شیمیایی و دارویی از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد.

 به طور کلی ذرت دارای ویژگی های زیر می باشد:

  • مورد توجه دامداران منطقه
  • سرشار از مواد مغذی
  • منبع بسیار خوب از فیبر
  • سرشار ازکالری
  • از نظر ظاهری مانند ساقه‌های بامبو
  • دارای یک گونه‌
  • کشت در نواحی گرمسیر
  • سومین محصول مهم زراعی دنیا از لحاظ سطح زیر کشت بعد از گندم و جو
  • دومین محصول از نظر میزان تولید بعد از گندم
  • استفاده در مرغداری ها و دامداری ها
  • استفاده درصنعت غذایی، شیمیایی و دارویی

(خوراک علوفهخوراک علوفه ای یونجهخوراک علوفه ای یولافخوراک علوفه ای شبدرخوراک علوفه ای ذرت)


(فروشگاه آنلاین بهرویش همیار کشاورزان)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یازده − 4 =