کشت گلخانه, مطالب

کشت فلفل رنگی در گلخانه

معمولا کشت فلفل رنگی در گلخانه از اواسط نیمه دوم انتقال نشاء به زمین اصلی آغاز می شود و برداشت محصول نیز در نیمه دوم اسفند و یا اوایل فروردین سال بعد آغاز شده و تا آذر سال بعد ادامه پیدا می یابد. فلفل سبز - فلفل زرد - فلفل نارنجی - فلفل قرمز - فلفل شکلاتی

(فلفل سبز فلفل زردفلفل نارنجی فلفل قرمز فلفل شکلاتی)

فلفل سبز

کشت فلفل رنگی در گلخانه از محبوبیت بالایی در بین مردمان آمریکا و اروپا برخوردار است و از پر مصرف ترین سبزیجات این دو قاره می باشد و در طعم و رنگ های متفاوتی پخته و یا خام مصرف می شود. معمولا کشت فلفل رنگی در گلخانه از اواسط نیمه دوم انتقال نشاء به زمین اصلی آغاز می شود و برداشت محصول نیز در نیمه دوم اسفند و یا اوایل فروردین سال بعد آغاز شده و تا آذر سال بعد ادامه پیدا می یابد. فلفل سبز جزء سبزیجات بهار و تابستان است که به دلیل داشتن خواص بی نظیر بسیار توصیه می شود. فلفل دلمه ای سبز علاوه بر طعم و مزه خوبی به غذا می دهد برای درمان بسیاری از بیماری ها و همچنین پیشگیری از ابتلا به بسیاری از بیماری ها مفید می باشد.

از خواص بی شمار فلفل سبز می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پاکسازی ریه ها
  • تقویت روحیه
  • افزایش اشتها
  • بدون کالری
  • ضد پیری
  • التیام زخم ها
  • پیشگیری از ابتلا به دیابت
  • ضد سرطان

فلفل سبز تند گیاهی چند ساله است که ارتفاع ساقه آن گاهی تا ۲ متر هم می رسد. دارای شاخه های منشعب و برگ های بیضی نوک تیز شبیه برگ ریحان ولی صاف و کمی مومی می باشد. گل های آن به رنگ سبز مایل به سفید است که در محل اتصال دمبرگ به ساقه ظاهر می شود و معمولا از هر نقطه دو گل خارج می گردد. ساقه های آن چوبی و ضخیم تر از ساقه فلفل سبز شیرین است.

فلفل سبز دارای ارزش غذایی بالایی می باشد و برخی مواد مغذی موجود در آن شامل:

  • کربوهیدرات
  • فیبر غذایی
  • پروتئین
  • نیاسین
  • اسید فولیک
  • بیوتین
  • ویتامین A – E – B6 –  B1 – B2
  • پتاسیم، سدیم، کلسیم، آهن، منیزیم،فسفر و …

فلفل زرد

داشتن زندگی متعادل، برای تمام افراد الزامی است. با مصرف سبزیجات سالمی مانند فلفل زرد می توانیم به یک زندگی متعادل دست یابیم. فلفل دلمه ای زرد، چیزی است که همه جا آن را می توانیم پیدا کنیم. فلفل دلمه‌ای در همه غذاها، از پیتزا و غذاهای کبابی گرفته تا سالاد و … کاربردی است.

ارزش غذایی یک عدد فلفل زرد:

کالری ۵۰
پروتئین ۲ گرم
چربی تک اشباع، غیر اشباع، چند غیر اشباع ۰
کربوهیدرات ۱۲
قند ۰
فیبر ۲
ویتامین C ۳۴۱ میلی گرم
ویتامین B6 ۳ میلی گرم
فولات ۴۸٫۴ میکرو گرم
پتاسیم ۳۹۴ میلی گرم
مس ۰٫۲ میلی گرم
منگنز ۰٫۲ میلی گرم

از خواص فلفل زرد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کمک به رشد جنین
  • ضد تهوع صبحگاهی
  • کمک به رفع سندرم پیش از قاعدگی
  • کاهش افسردگی
  • بهبود سلامت چشم
  • تقویت سیستم ایمنی بدن

طعم این نوع فلفل به دلیل داشتن ژن کور کننده ی ماده کاپسایسین تند نمی باشد. فلفل زرد و فلفل قرمز به نسبت بقیه فلفل ها شیرینی نسبتا زیادی دارند.

فلفل نارنجی

رنگ‌های مختلف فلفل دلمه ای، نشان دهنده مواد تشکیل دهنده آن است. فلفل قرمز، لیکوپن بیشتر و فلفل سبز، کلروفیل فراوان تر دارد. فلفل نارنجی بتاکاروتن و رنگ فلفل زرد معرف لوتئین و زآگزانتین در فلفل دلمه ای است. فلفل‌ زرد، فلفل نارنجی و قرمز از منابع بسیار خوبی کاروتنوئیدها به شمار می آیند.

کاروتنوئیدهای موجود در فلفل‌های دلمه‌ای شامل:

  • بتاکاروتن
  • لوتئین

فلفل پاپریکا نارنجی دارای طعم نسبتا شیرین است و همچنین ترد و عطری خوش دارد که در کنار رنگ های فلفل پاپریکا زرد و قرمز از محبوبیت نسبتا خوبی برخوردار است.

ویژگی های مناسب کاشت فلفل نارنجی:

  • خاک مناسب، خاک لومی یا شنی
  • Ph مناسب حدودا ۵٫۵ تا ۵٫۷
  • آبیاری روزی یکبار به مقدار کم
  • زمان کاشت اوایل بهار
  • زمان جوانه زنی، ۱۴ روز پس از کاشت

برای کاشت فلفل در سطح گسترده ابتدا باید بذرها را در بسترهای کشت مخصوص کاشت و به اصطلاح خزانه می کنند و پس از رشد آن، نشای حاصل را به محل مورد نظر انتقال می دهند.

فلفل قرمز

فلفل قرمز عضو خانواده فلفل‌های شیرین است که خود عضوی از خانواده فلفل دلمه ای ها می باشند. رنگ همه فلفل های دلمه ای حتی فلفل‌ قرمز، زمانی که نارس هستند سبز می باشد. فلفل دلمه ای قرمز با اینکه یک میوه است اما به ‌عنوان سبزیجات شناخته می‌شود و به ‌خاطر طعم ملایم، شیرین و تردشان در انواع غذاها مورد استفاده ‌قرار می‌گیرند. در زمان رسیدن، رنگ این فلفل ها به قرمز روشن مبدل می گردد و داخل آن ها حاوی مقدار زیادی دانه است.

از خواص فلفل قرمز می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • منبع عالی از ویتامین ها C و A ،B6، ‫‏اسیدفولیک و ‫‏فیبر
  • جوان سازی پوست صورت
  • پاکسازی پوست
  • تقویت و افزایش رشد ناخن
  • ماسک تقویت کننده موی سر
  • ضد دیابت، قند و فشار خون
  • پیشگیری از سرطان

فلفل شکلاتی

فلفل شکلاتی یا قهوه ای با رنگ زیبای خود توانسته در کنار رنگ بنفش و مشکی به محبوبیت زیادی دست یابد. همه ی ما فلفل دلمه ای ها را با رنگ های سبز، قرمز، زرد و نارنجی می شناسیم و این رنگ را نمی توان به آسانی در بازار پیدا کرد. پس تنها راه برای داشتن این فلفل های خوش رنگ و جذاب، کاشت بذر و پرورش آن است. بهترین بازدهی این فلفل در شرایط گلخانه ای است اما می توان آن را در فصل بهار و تابستان در فضای باز نیز کاشته شود و از برداشت آن لذت برد. ارتفاع بوته های فلفل شکلاتی عموما به حدود ۶۰ سانتی متر می رسد و به سهولت می توان داخل گلدان سایز متوسط نیز پرورش داد.

نحوه کاشت فلفل شکلاتی:

  • زمان کاشت: تمام فصول در فضایی گرم مانند گلخانه
  • زمان جوانه زدن: ۱۰ روز پس از کاشت
  • زمان میوه دهی: ۷۰ تا ۸۰ روز پس از کاشت
  • خاک مناسب: خاک غنی با زهکشی و تخلخل مناسب
  • آبیاری: نیازمند رطوبت بالا

از آفات و بیماری های فلفل می توان موارد زیر را نام برد:

در مجموع انواع فلفل ها از جمله فلفل دلمه‌ای جزء مواد غذایی آلرژی زا به شمار می آیند و بهتر است افراد با پوستی حساس و تحریک پذیر که با مصرف غذاهای آلرژی زا دچار جوش، کهیر، آکنه و اگزمای پوستی می شوند، انواع فلفل های دلمه ای را از رژیم غذایی خود حذف کنند.

(فلفل سبزفلفل زردفلفل نارنجیفلفل قرمزفلفل شکلاتی)


(فروشگاه آنلاین بهرویش همیار کشاورزان)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 + هفده =