تغذیه و آبیاری, مطالب

کود پتاسیم

Foliar fertilization1

(کود پتاسیمتاثیر پتاسیم بر گیاهانواع کود های پتاس بالاکود کا ۴۰ مایسا)

کود پتاسیم

گروهی از عناصر همواره در دوره های مختلف رشد گیاهان مورد نیاز آن ها هستند. این عناصر که به دو دسته ماکرو المنت ها و میکرو المنت ها تقسیم می شوند، نه در تعداد دفعات مصرف بلکه در میزان مصرف با یکدیگر تفاوت دارند.
نیتروژن، فسفر، پتاسیم، گوگرد، کلسیم و منیزیم در گروه عناصر پر مصرف و همچنین آهن، منگنز، روی، مولیبدن، مس و بر در دسته عناصر میکرو المنت جای می‌گیرند.
کود دهی مهم ترین عامل در حاصلخیزی خاک و توسعه کشاورزی در چندین دهه ی اخیر به شمار می آید.

برای گیاهانی که در خاک های اسیدی و شنی کاشته می شوند باید از کود پتاسیم استفاده کرد تا کمبود پتاسیم آن ها جبران شود.

غالبا کود پتاسیم در آب محلول است. عمومی ترین کود پتاسیم که در کشاورزی استفاده می شود سولفات پتاسیم است، اگرچه نیترات پتاسیم نیز کودی کاربردی در زراعت است اما به نسبت کود گران تری از سولفات پتاسیم است.

پتاسیم در گیاه نقش بسیار مهمی دارد که در اینجا به چند مورد اشاره می کنیم :

۱ ـ افزایش مصرف آب به وسیله ی گیاه

۲ ـ بهبود مصرف نیتروژن و تولید پروتئین

۳ ـ بالا بردن سلامت و مقاومت گیاه در برابر تنش های محیطی و آفات و بیماری ها

۴ ـ بهبود سنتز نشاسته بر اثر فعال شدن آنزیم ها

۵ ـ افزایش ترابری قند ها در بین آوند ها

هنگامی که میزان پتاسیم نسبت به سدیم در خاک بیشتر باشد مقاومت گیاهان حساس به شوری خاک بالا می رود.

از علائم کمبود پتاسیم در گیاه می توان به موارد زیر اشاره کرد :

۱ ـ پیچ خوردگی در نوک برگ ها

۲ ـ کلروزیس برگ ها

۳ ـ به وجود آمدن لکه در سطح زیرین برگ

۴ ـ کاهش استحکام ساقه ها

نیاز به پتاسیم در گیاهان مختلف متفاوت است و بعضی گیاهان به پتاسیم بیشتر از سایر عناصر غذایی نیاز دارند که در این صورت باید با استفاده از کود پتاسیم نیاز های غذایی گیاه را برطرف کرد تا از آسیب شدید گیاه جلوگیری شود.

روش های طبیعی افزایش میزان پتاسیم خاک:

۱ ـ استفاده از بقایای محصولات بازیافتی و کود حیوانی

۲ ـ ممانعت از آبشویی

استفاده از مالچ برای پوشاندن سطح خاک

از موارد مؤثر در استفاده از کود پتاسیم می توان موارد زیر را نام برد :

ـ خاک

ـ شرایط آب و هوایی

ـ گیاه

از انواع کود های پتاسیم به موارد زیر اشاره کرد :

۱ ـ سولفات پتاسیم

۲ ـ نیترات پتاسیم

۳ ـ کلرور پتاسیم

۴ ـ سولفات پتاسیم منیزیم

تاثیر پتاسیم بر گیاه

تاثیر پتاسیم بر گیاه در فرآیند سنتز و انتقال مواد غذایی در گیاه قابل مشاهده است؛ همچنین در فرآیند جذب آب تاثیر پتاسیم بر گیاه محسوس است.

از موارد تاثیر پتاسیم بر درختان میوه می توان بر موارد زیر اشاره کرد :

۱ ـ بهبود تحمل گیاه در مقابل کم آبی و سرما زدگی

۲ ـ افزایش توانایی مقابله با آفات و بیماری های گیاهی

۳ ـ بهبود کیفیت و خاصیت انبار داری محصولات

۴ ـ کنترل شدت نور و کیفیت فتوسنتز

۵ ـ افزایش راندمان آبیاری

از نشانه های کمبود پتاسیم در گیاهان می توان موارد زیر را ذکر کرد :

۱ ـ سوختگی در نوک یا حاشیه ی برگ ها

۲ ـ خشکی و پژمردگی سریع تر و از دست دادن شادابی و طراوت گیاه

۳ ـ کاهش رشد و حساسیت شدیدتر نسبت به بیماری ها

۴ ـ گیاه کوتاه، ضعیف و کوچک

۵ ـ توقف رشد ساقه ها و کوتاه شدن فواصل میان گره ها

در خیار کمبود پتاسیم معمولا باعث دوکی شدن (کوتاه و چاق شدن و نوک کشیده) میوه می شود.

پتاسیم در گیاه بعد از ازت پر مصرف ترین عنصر مورد نیاز گیاه به حساب می آید.

تاثیر پتاسیم بر گیاه بسیار زیاد است که در اینجا به چند مورد اشاره می کنیم :

۱ ـ بهبود غلظت کلروفیل

۲ ـ بالا رفتن تعداد و قطر دسته های آوندی

۳ ـ افزایش میزان تعرق گیاه

۴ ـ جلوگیری و کاهش ورس (خوابیدگی) غلات

۵ ـ تشکیل و انتقال نشاسته ، چربی ها و قند در گیاه

پتاسیم به عنوان فعال کننده بسیاری از آنزیم های گیاهی عمل می کند زیرا در گیاه متحرک است.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

نقش پتاسیم در اعمال زیستی:

  •  تنظیم کار روزنه ها
  • تسریع رشد سلول های مریستمی
  • سوخت و ساز کربوهیدرات ها
  • متابولیسم نیتروژن و سنتز پروتئین
  • تنظیم و کنترل فعالیت های عناصر کانی اساسی
  • افزایش طول عمر گل های شاخه بریده
  • افزایش سطح برگ و بازدهی فتوسنتز

انواع کود های پتاس بالا

از انواع کود های پتاس بالا در زمان میوه دهی یا پر شدن دانه ها و بهبود کیفیت و رنگ محصولات استفاده می شود.

از انواع کود های پتاس بالا می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • ۳۶-۱۲-۱۲ (استفاده در زمان رشد زایشی برای جذب سریع، باعث بهبود کیفیت رنگ و سایز محصول، باعث بالا بردن زمان ماندگاری گل در هنگام گلدهی)
  • ۳۰-۵-۱۵ (افزایش میزان باردهی، درشت شدن و رنگ آوری محصولات، بهبود کیفیت و کمیت محصول)
  • ۴۰-۱۰-۱۰ (دانه بندی بهتر و افزایش وزن میوه)
  • ۴۳-۳-۱۲ (بالا بردن قند و افزایش رنگ و طعم محصول ، مناسب خاک های شور)

انواع کود های پتاس بالا در محصولات زراعی، گلخانه ای و باغی برای بهبود کیفیت و کمیت محصول، افزایش باردهی، درشت و خوش رنگ شدن محصولات و افزایش متابولیسم و … استفاده می شود.

کود کا ۴۰ مایسا

کود کا ۴۰ مایسا یکی از انواع تولیدات شرکت بهرویش است که با ۴۰ درصد پتاسیم کلات شده به همراه اسید های آمینه یکی از بهترین انواع کود های پتاس بالا در بازار کشاورزی است.

از مزایای استفاده از کود کا ۴۰ می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • قابلیت اختلاط با دامنه ی وسیعی از مواد کودی
  • درشت کردن و رنگ آوری میوهای درختان و محصولات صیفی
  • نقش مؤثر در پیش رسی محصولات کشاورزی

k 40 (2)

کود کا ۴۰ مایسا در بسته بندی های شکیل و به صورت مایع بوده و عملکرد بالایی در محلول پاشی محصولات کشاورزی دارد و میزان انحلال آن در آب بسیار بالا است.

شرکت بهرویش با تولید و تامین انواع نهاده های کشاورزی همگام با علم روز دنیا همواره تلاش خود را برای رفع دغدغه های کشاورزان از نخستین گام در عملیات کشاورزی (انتخاب بذر مناسب و کیفی) تا آخرین گام (تولید محصولی مرغوب و مطلوب هم از نظر کیفی و هم از نظر کمی) می کند.

(کود پتاسیمتاثیر پتاسیم بر گیاهانواع کود های پتاس بالاکود کا ۴۰ مایسا)


(فروشگاه آنلاین بهرویش همیار کشاورزان)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده − نه =