باغبانی و گیاهان زینتی, مطالب

گیاه بامبو

گیاه بامبو

(گیاه بامبومشخصات بامبونگهداری از بامبو دمای مناسب برای بامبو زرد شدن برگ بامبو)

گیاه بامبو

گیاه بامبو گیاهی زیبا و مناسب جهت نگهداری در منازل بوده و بیشتر از کشور های مالزی و تایلند وارد کشور می شود. بعضی از افراد معتقد هستند که این گیاه شانس آور می باشد و حتما تعداد آن ها باید فرد باشد. همین خرافه باعث رونق بازار فروش این گیاه زینتی شده است. این گیاه در محیط خانه رشد کرده و گاهی ممکن است برگ های آن زیاد رشد کنند و چهره ی زیبایی نداشته باشد و یا اینکه گیاه  دچار شکسستگی شود. گیاه بامبو همانند دیگر گیاهان آپارتمانی نیازمند نگهداری خاصی می باشد.

مشخصات بامبو

در زبان فارسی‌ گیاه بامبو به نام نی‌ خیزران نیز شناخته شده است. این گیاه در دامنه کوه‌ها و تپه‌هایی‌ با رطوبت‌ ۶۵ تا ۹۰ درصد رشد می کند.

عوامل موثر در کیفیت و مرغوبیت مشخصات بامبو میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • میزان رطوبت‌ ‌موجود در منطقه
  • میزان حرارت‌ ‌موجود در منطقه
  • نوع خاک منطقه

به طور کلی بهترین نوع بامبو در کشور های شرق آسیا از جمله در کشورهای هند، چین و ژاپن کشت شده و دارای ۶۶۳ نوع گیاه با قطر و ضخامت های مختلف می باشد. شهرهای لیالستان لاهیجان، علی‌آباد (در فاصله سخت‌سر و تنکابن‌)، قاسم‌آباد رودسرو تقریبا بیشتر نقاط شمال کشور مساعدترین‌‌ مناطق رویش‌ بامبو در کشور محسوب می شوند.

از مشخصات بامبو می توان گفت که از چهار قسمت مختلف تشکیل شده است:

  • سطح‌ داخلی (دارای پوشش‌ نرم)
  • دیافراگم‌ (متصل‌کننده بخش‌های ‌ساقه‌ به‌ یکدیگر)
  • میانه‌
  • پوشش‌ رویه‌ که‌ بسیار سخت و دیرشکن است‌

بامبوهایی که در گل‌فروشی‌های تهران و شهرستان‌های بزرگ کشوربرای مصارف زینتی به فروش می‌رسند اغلب از انواع داخلی آن نیستند بلکه نوع خاصی از بامبو هستند که به «لاکی بامبو» نامیده می شوند. نام علمی این نوع بامبو «دراسینا» می باشد.

نگهداری از بامبو

به طور کلی ساقه ی بامبو رشد نمی کند و فقط برگ های این گیاه رشد می کنند. برای نگهداری از بامبو  و جلوگیری از رشد بی رویه بامبو پس از رسیدن برگ های این گیاه به اندازه ی مناسب می توان آخرین گره مورد نظر برگ را با قیچی تیز چیده و برای جلوگیری از هوا کشیدن گیاه آن را با رنگ یا لاک رنگ کرد. بامبو برای رشد به خاک نیاز ندارد. برای نگهداری از بامبو می توان گل بامبو را در آب یا «ژل‌ خاک‌ها» نیز نگهداری نمود. در نگهداری از بامبو ،جهت رشد بهتر این گیاه به آب آن تقویت‌کننده‌های مایعی اضافه می شود که به آن غذای بامبو می گویند.

دمای مناسب برای بامبو

دمای مناسب برای بامبو دمای ۱۵ تا ۴۰ درجه سانتی‌گراد می باشد. لازم به ذکر است که این گیاه خود را با شرایط محیطی از جمله دما وفق می دهد؛ اما بهترین دمای مناسب برای بامبو در هوای نه خیلی گرم و نه خیلی سرد (معتدل) است. به دلیل احتمال آسیب دیدگی، بامبو نباید در معرض نور مستقیم خورشید خصوصا در فصل تابستان قرار گیرد. همچنین این گیاه نباید در تاریکی قرار گیرد. نور غیر مستقیم به دلیل به حداقل رساندن آسیب ها به گیاه مناسب ترین نور برای رشد گیاه بامبو می باشد. برای نگهداری از بامبو بهتر است از گلدان شیشه ای استفاده شود. آب مورد استفاده برای گیاه بامبو باید آب بدون کلر و هم دما با محیط باشد. آب گیاه بامبو باید ماهی یک بار عوض شود تا هم گیاه سالم تر باشد و هم ظاهر زیباتری داشته باشد.

زرد شدن برگ بامبو

بامبو گیاهی مقاوم بوده و مراقبت از بامبوها بسیار ساده می باشد ولی علت زرد شدن برگ بامبو به صورت زیر می باشد:

  • نور مستقیم یا بیش از حد
  • آب لوله کشی حاوی مقدار بیش از حد نمک یا کلر
  • تماس با مواد شیمیایی مانند مواد شوینده
  • بیماری
  • نگه داری در هوای گرم
  • عدم تعویض آب

به طور کلی اگر گیاه بنا به دلایلی زرد شده و رشد آن متوقف شده باشد، آن را باید از تابش مستقیم نور آفتاب دور کرده و آب آن را تنها از آب فیلتر شده یا آبی جوشیده سرد شده تامین کرد تا دوره پربار و جدیدی را آغاز کند. بر خلاف دیگر گیاهان بامبو نیاز به نور مستقیم خورشید ندارد. در نتیجه هر چه نور کمتری به آن برسد بیشتر رشد خواهد کرد. گرما و نور بیش از حد موجب پوسیدگی گیاه می گردد. بهتر است برای زیبایی گیاه ساقه ی آن کامل در آب قرار نگیرد. جهت نگهداری از بامبو در آب معمولی ابتدا دو ساعت آب را کنار گذاشته تا کلر آب کاملاّ از بین برود و سپس گیاه بامبو در آب قرار داده می شود. چرا که کلر آب یکی از علت های زرد شدن برگ بامبو  می باشد.

علت پوسیدگی ساقه و به رنگ زرد در آمدن و لهیده شدن آن به صورت زیر می باشد:

  • از بین رفتن آوندها
  • عدم توانایی ساقه در جذب آب

یکی از روش های موثر در رشد بهتر گیاه اسپری برگ ها با آب می باشد. استفاده از کودهای کامل و یا قطره های اختصاصی بامبو روشی مناسب جهت تأمین عناصر غذایی مورد نیاز گیاه می باشد. روش استفاده از این کود ها و قطره ها حل کردن آن ها در آب گیاه می باشد. بهتر است بامبو در نزدیکی باد مستقیم کولر، بخاری و شومینه و یا جلوی دری که به فضای آزاد راه دارد و گاهی اوقات از آن نسیم وارد می شود قرار نگیرد. همچنین جهت رشد بهتر این گیاه رطوبت لازم فراهم گردد، با رعایت موارد نامبرده گل بامبو رشد قابل توجهی خواهد داشت. غذای مورد علاقه خرسهای پاندا بامبو می باشد. به طور کلی میزان رشد این گیاه در آب و هوای مناسب، حدود ۶ متر در یک فصل است.

به طور کلی می توان گیاه های بامبو را به دو دسته ی زیر تقسیم بندی کرد:

  • انبوه
  • رونده

نوع انبوه این گیاه مناسب کشت در فضاهای محدود می باشد. دسته ی دوم بسیار رونده بوده و ریشه های خود را تا جایی که بتوانند بلند می کند. به طور کلی گیاه بامبو هم در خانه و هم در خارج آن قابل پرورش می باشد. هر بار پس از تعویض آب گیاه، ظرف باید با مواد ضدعفونی کننده مانند وایتکس ضدعفونی شود تا از شیوع قارچ جلوگیری شود و یا  آب آن جلبک نبندد و کدر نشود. قارچهای پودری سیاه رنگ روی برگها با قارچکش ها از بین خواهند رفت. در صورت مشاهده پوسیدگی ساقه و به رنگ زرد در آمدن و لهیده شدن ساقه ی گیاه باید ساقه از محل پوسیدگی بریده شود تا آوندهای سالم مشاهده شده و سطح برش سفید و سالمی مشاهده گردد.

(گیاه بامبو مشخصات بامبو نگهداری از بامبودمای مناسب برای بامبو زرد شدن برگ بامبو)


(فروشگاه آنلاین بهرویش همیار کشاورزان)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده − شش =