کشاورزی عمومی, مطالب

محصول ارگانیک

تولید محصول ارگانیک

(محصول ارگانیکتولید محصول ارگانیکفواید محصول ارگانیک)
محصول ارگانیک

ارگانیک با اصطلاح انگلیسی (organic)در لغت به معنای مشتق شده از موجود زنده می باشد.

کلمه ی ارگانیک به عملکرد کشاورزان در زمان پرورش، تولید ویا حتی فرآوری محصولاتی مانند میوه ها، سبزیجات، صیفی جات و حبوبات نیز میباشد. همچنین لبنیات و گوشت نیز که در رده محصولات دامی جای دارد، از این طبقه بندی هستند.

مواد غذایی ارگانیک در طول دو دهه گذشته شهرت زیادی پیدا کرده اند.
بسیاری از مردم فکر می کنند محصولات ارگانیک امن تر، سالم تر و حتی خوشمزه تر از محصولات معمولی میباشد.
گروهی از افراد معتقدند که استفاده از مواد غذایی ارگانیک برای محیط زیست و رفاه حیوانات بهترو مفید است.
در صورت وجود برچسب USDA محصول به عنوان محصول ارگانیک (۱۰۰ درصد یا حداقل ۹۵ درصد) معرفی خواهد شد.
میوه ها، سبزیجات، غلات و محصولات لبنی از جمله مواد غذایی و محصولات ارگانیک تولید شده هستند.
سیب، خیار، فلفل شیرین، کرفس، سیب زمینی، انگور، گوجه گیلاسی، کدو حلوایی، هلو، اسفناج، توت فرنگی و فلفل تند میوه ها و سبزیجاتی هستند که بیشترین آلودگی و آفت کش ها را دارند و بهتر است که حتما نوع ارگانیک آن ها را تهیه کنید.

فواید محصول ارگانیک:

سطح ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان های موجود در محصولات ارگانیک بیشتر است.
از فواید محصول ارگانیک داشتن سطوح پایین تری از نیترات میباشد، مقادیر بالای نیترات خطر ابتلا به انواع سرطان را افزایش می دهد.
محصولات ارگانیک اغلب تازه تر هستند زیرا در تهیه آن ها از مواد نگهدارنده که طول عمرشان را بیشتر می کند استفاده نشده است.
سینولئیک اسید بیشتری دارا میباشد که نتیجه آن موجب سلامت قلب و عروق میشود.
استفاده از محصولات ارگانیک ابتلا به بیماری ها و آلرژی را کاهش می دهد، افراد به دلیل نگرانی از مشکلات بهداشتی و زیست محیطی تصمیم می گیرند که محصولات ارگانیک استفاده کنند.

تولید محصول ارگانیک:

تولید محصولات ارگانیک، نیاز به داشتن امکانات خاصی نیز هست اما سوالی که ذهن افراد را درگیر میکند این است که آیا افراد عادی نیز توانایی این کار را خواهند داشت ؟ جواب این پرسش از نظر بسیاری از متخصصان مثبت خواهد بود.

نکته ای که نباید فراموش کرد تفاوت مابین ارگانیک و طبیعی است و ارگانیک و طبیعی به یک معنا نیستند؛

تولیدات محصولات طبیعی ممکن است برچسب کاملا طبیعی، صد در صد طبیعی و بدون هورمون دارا باشند به آن معنی که در تولید آن ها از هیچ رنگ مصنوعی، طعم دهنده و یا نگهدارنده ای استفاده نشده است.

تولید محصولات ارگانیک، مستلزم دارا بودن یک برچسب ارگانیک هستند به این معنا که در تولید آن ها از هیچ گونه

کود شیمیایی
آفت کش
سموم
آنتی بیوتیک
هورمون
دستکاری ژنتیکی

استفاده نشده است.

تولیدات محصولات طبیعی ممکن است برچسب کاملا طبیعی، صد درصد طبیعی و بدون هورمون دارا باشند.
تولید محصولات ارگانیک، مستلزم دارا بودن یک برچسب ارگانیک هستند.

کشاورزی ارگانیک:

کشاورزی ارگانیک به محصولات کشاورزی مثل

میوه ها
سبزیجات
غلات
محصولات لبنی

گفته می شود که کاملا طبیعی پرورش داده شده است و همچنین در تولید آن ها از

کود شیمیایی
فاضلاب
آفت کش ها
سموم
هورمون ها
دستکاری های ژنتیکی

استفاده نمی شود.

برنامه کشاورزی ارگانیک، حفاظت از دو عنصر اساسی آب و خاک میباشد تولید محصول و کاهش آلودگی ها می باشد.

در واقع کشاورزان و دامپرورانی که محصولات خود را به شیوه ارگانیک پرورش می دهند، به هیچ عنوان از روش های قراردادی و معمول جهت کوددهی، کنترل آفات و حتی شیوه های رایج مقابله با انواع بیماری های دامی استفاده نخواهند کرد.
تولید محصول ارگانیک

کشاورز ارگانیک در جایگزین استفاده از علف کش های شیمیایی، از روش های به نسبت سخت اما محیط زیست دوست تر، مانند کشت دوره ای، پخش مالچ (مواد آلی قیرمانند حاصل از تجزیه کاه و برگ های مرده) یا کودهای حیوانی برای کنترل آفات استفاده می کنند.

در برخی اوقات باغبان های حرفه ای از صفحات پلاستیکی سیاه رنگی که به مالچ معروف است، استفاده می کنند اما مالچ طبیعی معمولا باید از جنس مواد آلی باشد تا همزمان رشد علف ها را کاهش و همچنین تکثیر کرم ها را افزایش دهد و در عین حال مانع تبخیر آب از سطح خاک نیز شود.

برنامه کشاورزان ارگانیک، حافظت از دو عنصر اساسی آب و خاک و نبز کاهش آلودگی ها میباشد
کشاورزان ارگانیک به هیچ عنوان از روش های قراردادی و معمول جهت کوددهی، کنترل آفات و…استفاده نخواهند کرد.
کشاورز ارگانیک در جایگزین استفاده از علف کش های شیمیایی، از روش های به نسبت سخت اما محیط زیست دوست تر استفاده میکنند.

کشاورزان ارگانیک

کشاورزان عادی برای بالا بردن میزان رشد گیاهان از کودهای شیمیایی استفاده می کنند اما کشاورزان ارگانیک، از کودهای طبیعی مانند کودهای حیوانی و کمپوست (مخلوط کود گیاهی و خاک)که نه تنها برای رشد گیاه بلکه برای تغذیه خاک کمک می گیرند.

کشاورزان عادی برای کاهش آفات و بیماری ها، حشره کش های سنتزی و مصنوعی را روی محصولات خود اسپری می کنند، اما کشاورزان ارگانیک آفت کش های خود را از منابع طبیعی می گیرند. آنها برای این کار بیشتر از مزایای حشرات و پرندگان در کنترل زاد و ولد دیگر حشرات یا حتی به عنوان تله استفاده خواهند کرد.

از طرفی، کشاورزان عادی جهت کنترل علف های هرز، بیشتر به علف کش های شیمیایی و مصنوعی وابسته هستند اما راهکار کشاورزان ارگانیک معمولا در استفاده از عناصر طبیعی نظیر گیاهان رقیب بومی، برداشت علف با دست و استفاده از مالچ تاکید دارد.

(محصول ارگانیک – تولید محصول ارگانیک – فواید محصول ارگانیک)


(فروشگاه آنلاین بهرویش همیار کشاورزان)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12 − 11 =