کشاورزی عمومی, مطالب

دانه روغنی آفتابگردان

دانه های روغني بعد از غلات، دومين منبع غذايي بزرگ جهان را تشكيل مي دهد .اين محصولات علاوه بر دارا بودن منابع غني اسيدهای چرب، حاوي پروتئين هستند. دانه روغنی آفتابگردان - دانه روغنی کنجد - دانه روغنی زیتون - دانه روغنی کلزا

(دانه روغنی آفتابگردان – دانه روغنی کنجد – دانه روغنی زیتون – دانه روغنی کلزا) 

دانه روغنی آفتابگردان :

دانه های روغني بعد از غلات، دومين منبع غذايي بزرگ جهان را تشكيل مي دهد .اين محصولات علاوه بر دارا بودن منابع غني اسيدهای چرب، حاوي پروتئين هستند. دانه روغنی آفتابگردان پر کاربردترین گیاهان روغنی دنیا است. با توجه به سازگاری آفتابگردان این محصول را می توان در اکثر مناطق ایران کشت کرد. دانه روغنی آفتابگردان دارای ۴۰ تا ۵۰ درصد روغن می باشد که حدود ۹۰ درصد آن را اسیدهای چرب غیراشباع و ضروری اسیدلینولئیک (امگا ۶) و اولئیک تشکیل داده است. دانه روغنی آفتابگردان غنی از ویتامین A، C و D و کاروتنوئید می باشد.

از جمله ویژگی های دانه روغنی آفتابگردان:

  • پرکاربردترین روغن دنیا
  • کشت در اکثر مناطق
  • دارای ویتامین A، C و D و کاروتنوئید
  • سلامت قلب
  • افزایش انرژی
  • تقویت سیستم ایمنی بدن
  • درمان آسم
  • پوست و مو
  • مرطوب کننده طبیعی پوست
  • درمان طبیعی آفتاب سوختگی
  • درمان آکنه و جوش صورت
  • کاهش چروک پوست صورت
  • درمان پوست خشک
  • درمان موهای آسیب دیده و خشک
  • درمان ریزش مو
  • سرماخوردگی
  • کلسترول خون
  • سرطان
  • درمان آسم

دانه روغنی کنجد:

دانه روغنی کنجد عمدتاً مصرف خوراکی دارد و در صنایع داروسازی استفاده می‌شود. دانه روغنی کنجد روغن خوراکی حاصل از دانه‌های کنجد می‌باشد که روغن پخت‌وپز در کشورهای جنوب هند، چین، ژاپن، خاورمیانه، کره می باشد. دانه روغنی کنجد به عنوان پادزهر سموم به کار رفته و همچنین در درمان لک سوختگی روی بدن مورد استفاده قرار میگیرد. مصرف کنجد می‌تواند بر تقویت حافظه تأثیر بگذارد. روغن کنجد از دانه روغنی کنجد غنی شده گرفته شده‌است که جایگزین پزشکی گردیده‌ است. شایان ذکر است روغن کنجد درماساژ سنتی و انواع شیوه‌های درمانی به روز استفاده می‌شود. وجود آنتی‌اکسیدان غنی شده و چربی‌های اشباع نشده در دانه روغنی کنجد می‌تواند در کنترل فشار خون نقش بسزایی داشته باشد.

از جمله ویژگی های دانه روغنی کنجد:

  • کاهش فشارخون بالا
  • مبارزه با استرس اکسیداتیو
  • افزایش ویتامین E
  • محافظت از بیماری مزمن
  • کنترل دیابت
  • سلامت استخوان‌ها
  • طعم‌دهنده به غذا
  • عمدتاً مصرف خوراکی
  • صنایع داروسازی
  • محبوب ترین روغن در آسیا
  • پادزهر سموم
  • درمان لک سوختگی
  • تقویت حافظه
  • استفاده در ماساژ
  • آنتی‌اکسیدان غنی شده

این روغن به عنوان محبوبترین روغن در آسیا می باشد و همچنین یکی از اصلی‌ترین محصول روغنی شناخته شده‌است، به‌منظور استخراج روغن با توجه به محدودیت برداشت دستی وجود دارد امروزه از روش‌های مدرن برای تولید آن استفاده می‌گردد.

دانه روغنی زیتون:

دانه روغنی زیتون به سلطان روغن های گیاهی معروف می باشد، قدمت روغن زیتون به هزاران هزار سال می رسد. روغن زیتون، عصاره دانه روغنی زیتون بوده و یکی از پرطرفدارترین روغن‌های گیاهی است که به غیر از طعم خوبی که دارد، سرشار از خاصیت نیز می باشد. دانه روغنی زیتون را روغن زیبایی هم می‌نامند، چون از طریق اسیدهای چربی که دارد سلول‌ها را به صورت یکدست در کنار هم قرار داده و موجب ساخت عروق بیشتر در کنار سلول‌های پوستی می‌شود. افزایش خونرسانی به این سلول‌ها، پوست را صاف‌تر و درخشنده‌ تر خواهد کرد. مصرف یک قاشق روغن زیتون در روز از بروز بسیاری از مشکلات جسمی جلوگیری می کند. در طب اسلامی به خوردن روغن زیتون توصیه شده است.

از جمله ویژگی های دانه روغنی زیتون :

  • سلطان روغن های گیاهی
  • دارای طعم خوب
  • معروف به روغن زیبایی
  • افزایش خونرسانی به این سلول‌ها
  • اشاره در طب سنتی
  • جلوگیری از بیماری های قلبی
  • کاهش کلسترول
  • درمان زخم معده
  • جلوگیری از تشکیل سنگ صفرا
  • جلوگیری از لخته شدن خون
  • تعادل قند خون
  • درمان یبوست
  • درمان افسردگی
  • کاهش ابتلا به سرطان
  • سرشار از ویتامین E, D, C, B2, B1, A و K
  • تقویت مو
  • افزایش آنتی‌اکسیدان‌های خون

دانه روغنی کلزا:

دانه روغنی کلزا در حال حاضر سومین منبع تأمین روغن بعد از سویا و نخل روغنی در جهان است. دانه روغنی کلزا یکی از با کیفیت ترین دانه های روغنی به شمار می رود. دانه روغنی کلزا دارای ۲۵ تا ۵۵ درصد روغن، ۱۸ تا ۲۴ درصد پروتئین و ۱۲ تا ۲۰درصد پوست بوده همچنین محل رویش دانه روغنی کلزا در ابتدا در کرانهٔ شرقی دریای مدیترانه بوده، اگر چه استفاده از آن، سابقه ای بسیار طولانی دارد و به سده های قبلی برمی گردد.

از جمله ویژگی های دانه روغنی کلزا:

  • سومین منبع تأمین روغن
  • با کیفیت ترین دانه های روغنی
  • دارای ۲۵ تا ۵۵ درصد روغن
  • دارای ۱۸ تا ۲۴ درصد پروتئین
  • افزایش کارایی مغز
  • سلامت چشم
  • پوست و مو
  • دانه روغنی کلزا سبب افزایش وزن
  • تقویت سیستم ایمنی
  • سلامت قلب و عروق
  • تقویت استخوان و مفصل
  • مفید برای سیستم تنفسی
  • سرشار از اسیدهای چرب ضروری
  • ویتامین E فراوان
  • دارای چربی بسیار پایین
  • دارای نقطه گرمای بالا
  • ایده آل برای رژیم غذایی
  • در دمای بالا سمی نمی شود

(دانه روغنی آفتابگردان – دانه روغنی کنجد – دانه روغنی زیتون – دانه روغنی کلزا)


(فروشگاه آنلاین بهرویش همیار کشاورزان)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12 − نه =